Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dlhšiu dobu som mal v hladáčiku tento film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe, ktorého vždy rád uvidím v nejakom projekte. Made in Italy nieje veľkolepý film, ktorý by v človeku vyvolal nejaký nezabuduteľný moment, ale je to všetko pekne natočené, pôsobí to príjemným dojmom, fajn atmosféra. Príjemné prostredie, herci dobrí, ako som písal Neeson vždy poteší a v tejto "inej" roli bol celkom v pohode. Mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie, viac sa povenovať deju, roztiahnuť film o pár minút dalej, ale z mojej strany vládne spokojnosť, možno si to niekedy ešte pustím. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedna o komediu,nechapem to zaradenie,ani raz som sa nezasmial,druhy problem je Liam Neeson,absolutne sa nehodi do tohto zanru,on je typicky herec do akcnych filmov,v nich mu to sekne,ale tu som mu neveril ani ho*no,co hral,takze po emocionalnej stranke ma to vobec neoslovilo a nechytilo za srdce,tri hviezdy budu az az...:-) ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Letná romantika zasadená do úchvatného Toskánska, plná záberov na nádherné exteriéry, ale aj interiéry. Obsahovo však klasické klišé v podobe obohraného príbehu predaja zabudnutého a rozpadávajúceho sa panstva, ku ktorému si však majitelia opätovne vybudujú vzťah. Liam Neeson mi tu nepasoval, no to je asi osobné, lebo on mi nepasuje snáď nikde. A to stvárnil identickú postavu vzťahového skrachovanca, na ktorú sme zvyknutí z kultovej Love Actually. Z dvojice Neeson - Richardson tak vyhráva jednoznačne druhý menovaný. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Made in Italy se pro mě stal překvapivě velice příjemným filmovým zážitkem. Ano, je to sice velmi nenáročná, přímočará a předvídatelná romantika od začátku až do konce, nic z toho mi ovšem nebránilo tomu, abych si celý tento film užil. Samozřejmě, a toho si byli jistě vědomi i sami tvůrci, tu nejzásadnější a nejvýraznější roli zde sehrává uhrančivé prostředí Toskánska, kterému musí podlehnout snad opravdu každý, ta krajina, ty domy, to je prostě úchvatně působivé a opakuji, tvůrci toho využili na 100% a já jim to v tomto případě jenom schvaluji. Zápletka pak sice nedisponuje naprosto ničím novým, překvapivým, či neobvyklým, na druhou stranu se vší tou tuctovostí je zde naloženo snad nejlépe, jak jen to šlo, film tak nabízí jak jemný nádech fungujícího humoru, tak i emočně přesvědčivého dramatu, v čele nicméně ale přeci jen stojí ona romantika, ovšem i ona působí skutečně mile a hlavně nestrojeně a nenaivně. Atmosféru pak zařídilo zmiňované dech beroucí prostředí, no a nemalou zásluhu na mém pozitivním dojmu z celého filmu pak mají i veškerý herci, na čele s akčním bardem Liamem Neesonem, který si sem od všeho toho střílení na chvíli odskočil a nebylo to odskočení vůbec marné, nicméně i ostatní tu působí vážně příjemně a sympaticky, takže i když se zkrátka nejedná o žádný přelomový žánrový přírůstek, tak já si ho užil opravdu nečekaně hodně, a prostě se jedná o fakt příjemnou záležitost. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

O něco silněji působí tenhle film s vědomím toho, že oběma hlavním protagonistům se tatéž ztráta stala i v reálném životě. Liam zas pro změnu jednou rodinu nezachraňuje, ale snaží se jí stmelit, a to v krásném prostředí Toskánska, které však po hříchu není využito tolik, jak by se v obdobně tématickém filmu slušelo. Jinak je film vesměs od začátku jasně načrtnut, splní si všechny žánrová zadání a dospěje k uspokojivému konci pro všechny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)
  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama