Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 3
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (487)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tie dve a pol hodiny sú určite zábavné a rýchlo utečú, zároveň sú ale zábavné úplne iným spôsobom, ako by som čakal. Ale zábavné presne tak, ako Ridley zamýšľal. Postavy sú jednorozmerné karikatúry a v momentoch, kedy dej začína byť pochmúrnejší, tak fraška ide stranou a sú zase jednorozmerne zlé. To je ale súčasť hry, problém vidím v tom, že niečo nám scenár ponúkne a potom sa od toho odkloní a nič nevysvetlí. Ako zasiahli napodobeniny do biznisu? Prečo firma začala upadať práve vtedy, keď mali nového super návrhára a Maurizio bol najslávnejší? No a tie vzťahy v rodine nie sú tiež príliš osvetlené, kto ako koho podrazil síce vieme, ale pôsobí to dosť divne až prvoplánovo a postavy na to opäť reagujú ako karikatúry... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o téma, které mne nijak zvláště nezajímá, ale i tak mne film jakožto celek zaujal. Bohužel však klady i zápory přesně odpovídají životopisným filmům. Tím pádem, dílo dle očekávání ztrácí zhruba někde kolem poloviny stávající úroveň. Zbytek je sice stále koukatelný, ale rozhodně už se mi to tolik nelíbilo. Abych svou myšlenku trochu rozvinul. Úskalí životopisných děl o kterém hovořím. Na začátku máme zpravidla ukázky něčeho krásného a velice zajímavého. Divák rychle spolkne návnadu a přijde mu, jakoby krásné a sympatické ústřední filmové postavy mohly dosáhnout prakticky čehokoli. Ve svých životech však ujdou jen pár uspokojivých krůčků a pak tvrdě padnou na hubu, neboť je jejich okolí poseté jen do zad bodajícími sviněmi. O to horší, že divák nemá komu přát, natož s kým se ztotožnit. Jelikož kladná postava již v tuto chvíli prakticky neexistuje, neboť se nenávratně proměnila do ještě většího hajzla. Autenticita reálného světa se musí ocenit. Ale koukat na něco takového, pak pro mne postrádá smysl, neboť je to zdlouhavé a osudy výrazných tváří společnosti Gucci jsou mi celkem ukradené. 60% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ucelená a frenetická mozaika klanu Gucci oplývající neortodoxními hereckými výkony (Jared Leto), která je ale v jádru podivně roztěkaná, překvapivě rutinní a v níž chybí ona pověstná režisérova jiskra. Snímek House of Gucci režiséra Ridleyho Scotta se kromě perfektního výběru herců (výtečná Lady Gaga) může rovněž pochlubit i nádhernými reáliemi Itálie či užitými maskami, což autenticitu celého snímku posouvá na ještě větší úroveň. Velmi zde tedy zamrzí fakt, že scénář vůbec nedrží pohromadě a má spoustu hluchých scén, což Vás několikrát donutí podívat se na ciferník hodinek. Tento neduh jde ruku v ruce i s neúměrnou stopáží, která je zejména v posledních dějstvích až zoufale utahaná. Ve finále tedy dostaneme přepáleně autentický vizuální skvost, kterému ale podráží nohy nedostatek péče o zbylé filmové ingredience. Je to vážně velká škoda, jelikož tento bezesporu zajímavý příběh by si důstojnou a vydařenou filmovou podobu vážně zasloužil. „Father, son and House of Gucci.“ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený mafiánský film bez mafiánů ve stoprocentně poutavém podání Ridleyho Scotta. Když jsem předevčírem psal, jak moc mě pohltila Poslední noc v Soho a jak se to povede málokterému filmu, tak trochu jsem doufal, že Klan Gucci bude dalším takovým. A naštěstí ano. Strhující hrabivá sága těží z hvězdného hereckého ansámblu stejně jako ze Scottovy nijak exhibující, ale přesto dokonale vtahující režie. Lady Gaga je pro mě po tomhle výkonu už navždy hereckou sázkou na jistotu, Adam Driver potvrzuje, že po hudbě Johna Williamse je tím nejlepším, co nám přinesly nové Star Wars, Al Pacino je klasický Al, očividně spokojený, že dostal pořádnou roli, a děsně mě bavilo sledovat zase v kině jeho um (scéna "Ne!" je nezapomenutelná). Jared Leto se ani pod (výbornou) maskou neztratil, což je dobře, Jeremy Irons a Salma Hayek mají ze všech asi nejmenší role, ovšem neznamená to, že si je právem nevychutnávají. Jeden z filmů roku, bez debat. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Klan Gucci“ je neuvěřitelné drama založené na faktech týkajících se rodiny Gucci. Film je stylový, melodramatický, důsledně poutavý a plný patřičně skvělých výkonů vynikajícího hereckého obsazení. Lady Gaga a Adam Driver jsou oba neuvěřitelní a mají mezi sebou silnou chemii. Al Pacino i Jeremy Irons jsou chvályhodní a k nepoznání namaskovaný Jared Leto je jednoznačným zlodějem scén (v tom dobrém i zlém). Nejvíce na srdci diváka zahřeje kromě již zmiňovaných herců snad jen skvělá kamera a brilantní design kostýmů a interiérů, které pochopitelně tvůrci vypiplali do nejmenšího detailu tak, jak se na ikonu luxusu a glamouru sluší a patří. Režie Ridleyho Scotta je fantastická a energická s efektně ponurou barevnou paletou. Zase jednou byl jeho dotek patrný v celém filmu a udělal rozdíl. Ridley Scott si ve svých 84 letech už nemusí nic dokazovat a nyní točí filmy pro čisté potěšení, aniž by se staral o to, co si o něm budou myslet ostatní. Tón, v němž se mísí komedie a drama, možná není pro gangsterku nejkonvenčnější, ale když už mluvíme o bláznivé rodině, není nic lepšího než bláznivý film. Jen škoda, že je film tak dlouhý, roztěkaný, místy utahaný a postrádá svižné tempo. Závěrem musím říct, že „Klan Gucci“ je pěkný a zajímavý film. Všem doporučuji se na něj podívat. /80%/ ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • V momente, kedy Paolo (Jared Leto) oznámi otcovi Aldovi (Al Pacino), že predal svoj podiel v rodinnej firme, je počuť trepot vtáčích krídel, čo je odkaz na Paolovu skoršiu repliku o slobode, že chce zažívať slobodu ako holub. (Biopler)
  • Lady Gaga přiznala, že na své postavě pracovala tři roky a do role se tak vžila, že rok a půl žila život úplně jako Reggiani. (WaspSalander)
  • Vo filme Patrizia (Lady Gaga) na záver do denníka napíše "Paradiso", teda raj po taliansky. V skutočnosti tak ale urobila grécky a zápis znel: "Paradeisos". (Arsenal83)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama