Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

widla 

všechny recenze uživatele

No tak to jo! Říkala jsem si, to zas bude typický happyend-zůstanou spolu i přes to, že jde jejich láska proti proudu-ale světe div se! Totální šok mě ale čekal na konci, kdy se odkrývaly dnešní osudy postav...až do konce filmu jsem netušila, že je natočen podle skutečných událostí! To mi otevřelo oči... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden voják, který potkal v baru dívku, do které se okamžitě zamiloval. Tuto na první pohled fádní love story však velmi brzy rozboural fakt, že ona dívka vlastně tak docela dívkou nebyla, či spíše byla, ale spíše psychicky než fyzicky. Ale jelikož oba věřili ve skutečnou lásku, milovali se i tak. Čím dál tím méně je však mělo rádo jejich okolí... Tím bych shrnul obsah tohoto filmu zároveň i s jeho charakteristikou. Opět je tu téma homofóbní společnosti libující si v již zažitém. Nejde však o prachprostou snahu o kontroverzi, jakých bývá v poslední době dosti a dosti - jde především o příběh, nenucený, pomalý a mrazivější o to poznání, že je podle skutečné události. Jak může být lidská společnost tak nechápavá, odporná a do jakých extrémů je schopna zajít... O tom by nám mohla vojákova dívka vyprávět. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Osudová, tragická a zcela netradiční love story, vymykající se všem konvencím. Drsnější o to, že celý příběh je "Based on true story." Transformace Lee Pace do podoby Calpernie je úchvatná a coby transsexuál je neuvěřitelně sexy:) Troy Garity mu zdatně sekunduje a na jeho vztahu k "ní" jde vidět, že láska nezná hranice. Vůbec neměl žádné předsudky, nebo obavy z toho, co začíná cítit k člověku, který se sám rozhodl, že se ze svého pohlaví změní na jiné. Jejich společné scény jsou nabité erotickým napětím a jiskření mezi nimi by dokázalo rozsvítit celou ulici. Jako další excelující herec se zde objeví Shawn Hatosy, jehož jsem prvně poznala v teenagerské sci-fi Fakulta. Jeho herecký rejstřík je však mnohem bohatší a jeho doménou jsou zejména nevyrovnaní, drsní a násilničtí jedinci. Rozhodně jeden z nejvíce podceňovaných "nehvězdných" herců. A tragický konec se dal očekávat. Jakoby taková láska mohla trvat jen na nepatrný okamžik a to ještě ve věčných obavách, kdy a jak bude muset skončit. "I'm tired to see me as a freak." - "So I'm a 'freak' being in love with another.", "The dreaming is dangerous when start to becomes reality." ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Inspirováno skutečnou událostí - tohle mi vždycky nějákým způsobem nažene strach...Líbí se mi, že to téma je nevšední a skoro nikde se nepoužívá. Jedinečnost příběhu, která zaujme snad každého. Není nic co bych tomu vytkla přestože se mi transsexualita ani trochu nelíbí nejsem typem člověka co by měl za potřebí někde vyřvávat svůj názor, jelikož každý tvor na planetě má právo žít tak jak se mu líbí pokud to neporušuje nějáká pravidla soužití s jinými lidmi. Hlupáky Fischera a Glovera bych pověsila za koule do průvanu nebo při nejmenším posadila na křeslo smrti nebo jim dala poslední sbohem injekcí - tresty smrti jsou v Americe snad ještě povolené(a u nás by měly být taky). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama