Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Když jsem se od známého dozvěděla, o čem přibliženě by tenhle snímek měl být, trošku jsem se toho bála, jestli to na mě nebude moc..je to kontroverzní, rozhodně ano, ale v mezi, kterou beru:-) Všechny předsudky u tohohle filmu šly pryč a jenom vyzněla síla příběhu a dala jsem volný průchod emocím..je tu taky krásně ukázáno, jak se k sobě chovají chlapi v armádě..všechno na mě strašně silně zapůosoblo a lituju toho, že jsem si to nenahrála, hned bych se podívala znova, za kouknutí to totiž stojí..i víckerát.. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY NEJSTE JAKO JINÝ HOLKY.…“ /// ON je gentleman a ONA vzbuzuje pozornost velice divnejch lidí. Love story nasmrádlá pachem vojenský základny, ve který ho on má, vona ho má taky a ještě navíc se mají rádi (VÍTEJ ZA ZRCADLEM, ALENKO.). Hodně zajímavej film nejen pro heterosexuály a transky, ale všechny co chtěj zjistit, že voják US army má (většinou) v hlavě nasráno, umí dobře chlastat a volat zdravotníka. Scénář, jakej nemaj ani filmy pro kina je až neuvěřitelně bez hluchejch míst, vévodí mu zvláštní romantika a hudební stránka, která je sice mimo moji ,,ligu“, ale k příběhu sekne. A Lee Pace? Tak von je to vážně chlap?! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Neženskejch částí na starý si moc nevšímám. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama