Reklama

Reklama

Kocour Fritz

Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s neohroženým Fritzem, kočičákem přímo posedlým sexem a snahou o revoluci! Fritz se vykašlal na univerzitu, aby pod vlivem hašiše zažil spoustu dobrodružství, připletl se pod nohy Černému Panterovi nebo Hell's Angels a hlavně - aby našel sám sebe. Fritz The Cat je mládeži nepřístupný animák, za kterým stojí legendární undergroundový umělec Robert Crumb a který si utahuje z různých protestních hnutí USA let šedesátých. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Už jsi to někdy dělala s mravenečníkem?" Po dlouhé době jsem si pustil Fritze a bavil se jako kdysi. Nadčasová alegorie, kde vystupují kočky, černé vrány, prasat coby poldové a řada dalších zvířat, předkládá pohled na společnost v její absolutní nahotě. Vulgární, vtipné, místy smutné, drsné. Jedna z nejzábavnějších scén se odehraje ve vaně, veselo je v synagoze, grády má sex na vrakáči. Věčné a nekončící téma rasismu, kdy společenská vrstva je rasismem utiskována, a proto se sama stává rasistickou. Sex, drogy a revoluce! Hodnocení ponechávám, jelikož zvýšit už nejde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

FRITZ je vlastne v oblasti animovaného filmu pojmom. Roztrhal hranice medzi hraným a kresleným filmom a stal sa jedným z najväčších hitov začiatku 70. rokov. A právom. Aj keď sa na to detičky vypraviť nemohli, urobili to tak aspoň tatko s mamičkou ( alebo milenkou ). Dnes by to ( pre stále viac a viac prehnane korektnej / pokryteckej / výpovedi dnešných rádoby spravodlivých aktivistov a odborníkov na humanitu a prezentáciu tém vo filmoch ) neprešlo. Ale chvála tomu, že v dobách minulých, bola sloboda reči a prejavu braná ako ľudská samozrejmosť. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chytrý film mluvící o idealizovaných 60.letech v americe-pichlavou řečí beatníků. Určitě jsem nepobral všechno, protože angličtina je tu dost hardcore-slang-hell a všechny verze titulků, které jsem zkoušel(asi 6) se s tím popraly po svém a většinou dost odlišně(někdy významově zcela opačně :D ). Nakonec jsem se tím probojoval pomocí nejdůvěryhodnější tit.verze a vlastních eng.schopností-ale někde jsem se prostě fakt nechytal :D Plný počet za "špinavost", chytrost a nekompromisní výsměch. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá rozsáhlá satira na šedesátá léta, která je kupodivu dost promyšlená a nechybí jí jak beatnický hlavní hrdina, tak i spousta sexu, drog, všechny přehnaně naivní snahy změnit systém, které se mimo teorie neosvědčily a samozřejmě také neschopné police a úplně jinak uvažujících černochů. Je na tom vidět, že Bakshi věděl, co chce jednotlivými scénami, ale výsledek je - a to už u jeho film cítím potřetí - podivně rozplizlý a příliš zahleděný do sebe v tom smyslu, že se místo satiry radši věnuje tomu, aby si ve své době získal status nejnepřístupnějšího animovaného filmu vůbec. Taky se mu to i povedlo, ale občas je to už monotónní i přes všechny své nápady. Taky je to mimochodem natočené ve stylu připomínajícím o pár let starší hippie filmy, prostě v tom halucinogenním pojetí, což osobně vnímám jako klad i zápor zároveň, jelikož to opět souvisí s tou monotónností, o které už jsem psal. Ale jinak ano, určitě je zajímavé to vidět a některé scény jsou geniálně pojaté, ale jako celek to na víc jak tři hvězdy prostě nevidím. 3* ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

He's X-Rated and Animated!. Fritz the cat je bajka, kdy právě forma bajky slouží k silné sociální kritice s mírným opřením se i o dobového politického klima, bajka, ve které se šuká, mrdá, píchá, jebe a hlavně, a to především, souloží a taky fuckuje a fetuje. Z dnešního pohledu to není nic šokujícího, Bakshiho práce si našla své následovatele v Parkerovi se Stonem (South Park, Team America) a mnoha dalších, dnes by Fritz the cat nedostal rating "X" (nyní "R", u nás něco jako "mládeži do 18 let nevhodno"), ale při nejhorším "pro mládež do 15 let nevhodno". Ale i po těch letech, díky nimž opadnul ten nános kontroverze a pověst prvního animovaného a nepřístupného nezávislého filmu, který vydělal v kinech víc jak 100 milionů dolarů, je Fritz the Cat úžasná zábava - hravá, nápaditá, rozpustilá a hlavně chytrá, kritizující svět establishmentu na jedné straně a pokrytecké hippie hnutí na druhé. Proč nedávám tedy plné hodnocení? Jednoduše proto, že některé vtípky a narážky na kulturní a rasové stereotypy jsou až příliš jednoduché (policista - prase apod.) a kritická nota se vší svou subverzivností přespříliš okatá a někdy i laciná a vykonstruovaná (dělník chčijící ze stavby - laciné/anarchie a snaha o revoluci - vykonstruovanost). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama