Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vědomě jsem Gumpa nadhodnotila. Pojďme si říct, že férově by to bylo spíše za tři.  Na druhou stranu si v mém srdci ty čtyři hvězdy zaslouží. Jako rodinný film funguje skvěle. Jako agitka (ošklivá formulace, vím, ale nejde to jinak) na podporu útulkových pejsků taky.  Z pozice bývalého útulkového dobrovolníka musím tento snímek podpořit, to je jasná věc.  Má velké klady, silné obsazení, krásnou vizuální stránku a víru v dobré konce i těch nehezkých příběhů. Jen abych byla čestná k tomu obsazení. Za hlavní hrdiny i hlas Gumpa bych dala ruku do ohně. Ale některé jiné bych s chutí přeobsadila. Ano, mám na mysli církevní post :-). Obecně bych vůbec celou tu kostelní linku, která tam pro mě byla na sílu, vyhodila ven. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rozhýbaná reklama na psy z útulků láká na výrazný vizuál, a hlavně silné téma pro rodiny s dětmi. Jako narativní film příliš nefunguje a překvapí mírou drsnosti, přesto jako zážitek neurazí a svou diváckou obec si najít dokáže. Já mezi ni ale primárně opravdu nepatřím. Více zde. ()

Reklama

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak už tady někdo psal, asi jsem viděla jiný film… Ano, přiznávám, že 4. * je i za to, že jsem v součtu zhruba 1/3 filmu brečela, ano pejsci jsou moje Achillova pata. Jenže nejen to. Za práci se psy obrovská pochvala, herecké výkony super, moje oblíbená sestava (nicméně Chýlková tady nějak pokulhávala). Netradiční pojetí, zajímavé momenty a kamera, dobře zvolená hudební složka. Líbí se mi filmové poselství a láska z něj vycházející. Takových krásných 75 %. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin psí duše. Upřímně, žádnej zázrak to není. Někteří hrají lépe, někteří hůř (Ivana Chýlková např.). Většina filmu je z pohledu psa a vlastně ve výsledku působí jako reklama na útulky a boj proti 'životu pod psa'. Ale téma je mi blízké a upozorňovat by se na něj mělo. A jako rodinný film a osvěta (pro děcka) účel splní. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém a to je ten, že kdo viděl Psí Poslání, Psí Poslání 2 a Psí Domov bude mít velký pocit deja vu. Tak, že zde máme psa co žije na krátkém vodítku a trpí psa co se málem utopí psa co cestuje na zpět k páníčkovi  (zde spíše opačně) psa co změní někomu život psí nebe a dalo by se pokračovat. V podstatě vše co je zde už bylo dříve  dokonce mám pocit, že se zde hodně opisovalo. Jinak nechápu smysl českých  songů, když ve filmu nejsou Marek Ztracený je až po titulkoch  Protože to nevzdám tam ani nezazní (přitom tolik možností kam ho dat zde bylo) a jakási slovenská sračka je až úplně na konci.  60 procent ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Ve scénách u třetí rodiny, kde Gumpa majitel (Marek Taclík) uváže na zahradě na řetěz, je v pozadí celou dobu vidět hora Říp. (Mydlivoj)
  • Některé záběry byly natočeny v psím útulku v Táboře. (vitm)

Reklama

Reklama