Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animované filmy, které zazářily na Oscarech i velkých světových festivalech. Osm krátkých filmů vám představí talentované tvůrce a jejich rozmanité autorské přístupy: Krátká pocta Miloši Formanovi Ahoj, na Oscara nominované loutkové drama Dcera, nekompromisní černá komedie o partnerských vztazích Sh_t Happens, poetický návrat do dětství Schovka nebo sugestivní portrét o ztrátě blízkého člověka M E Z E R Y. Limity ženského multitaskingu vtipně vystihuje Podle Sylvie. Problematiku ústavní péče přibližuje animovaný dokument Kdo se se mnou zatočí a pomyslnou tečkou na závěr je sarkastická anekdota o přijetí vlastního těla Měj se ráda. Pásmo FAMU v kině 01 vám odhalí, čeho je současná animace schopná. Přijďte na to nejlepší z FAMU do kina! (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Rayen1

:-DDD

To víš, mají strach, že kdyby tu mísu patřičně neocenili, budou vypadat divně, jako že nechápou "umění". :-D

Já byla jednou na výstavě, kde probíhala performance, a dotyčná, ehm, umělkyně, se nahá zabalila do prostěladla, a vymočila se. Možná chtěla jen šokovat, vyvolat v lidech nějaké pocity (ve mně jeden vyvolala - bylo mi na zvracení), být za každou cenu originální. Ještě že se tam taky nevys...., ačkoliv já netuším, co se dělo po mém odchodu. :-D

Jo, kam se hrabe Rembrandt. :-DDD

Uživatel Idée_fixe smazal svůj příspěvek.

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Trailer mě jen přesvědčil o tom, že Famáci byli, jsou a vždycky budou prostě mimo, ostatně jako většina jejich intelektuálních filmů, které nikdo nechápe... pokud o nich ale řeknete, že jsou to hrozné filmy a že absolventi FAMU jsou tak trochu jinde, jen vám odpoví, že "Ty to nechápeš, omezenče, má to vysokou intelektuální hodnotu!", což je většinou odpověď i všech návštěvníků Národní galerie, kteří koukají na vystavenou porcelánovou záchodovou mísu a jen uznale kývají hlavou, jak je tohle nadčasový exponát... věřte mi, osobní zkušenost.

 

Ok, neříkám, že všichni Famáci a jejich díla jsou divní, ale většina z nich zkrátka je. A přeberte si to, jak chcete...

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Idée_fixe

Reklama

Reklama