Reklama

Reklama

Wilbur se chce zabít

  • Velká Británie Wilbur Wants to Kill Himself (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po úspěšné ITALŠTINĚ PRO ZAČÁTEČNÍKY uvádíme další snímek dánské režisérky Lone Schrefigové WILBUR SE CHCE ZABÍT. Wilbur se zpočátku jeví jako normální pohledný mladý muž ale to je jenom zdání. Ve skutečnosti chce skoncovat se životem. Zkouší spáchat sebevraždu, ale shodou nejrůznějších náhod mu jeho pokusy stále nevycházejí. Naštěstí má staršího bratra Harboura, který se o něj vždy postará. Život obou bratrů ale změní příchod svobodné matky Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

easaque 

všechny recenze uživatele

od severských autorů jsem zvyklý na netradiční příběhy a tento k nim rozhodně patří – tentokrát to bylo říznuté ještě anglickou atmosférou, tak zajímavý zážitek. Řešení skličujících životních podmínek byl podán s nadsázkou a vesměs příjemně. Ale tentokrát mi přišly dialogy občas uhozené a nikam nevedoucí a nesmyslné. Nevím, zda to je byl problém titulků nebo třeba způsobený rovnou mojí indispozicí, ale kvůli tomu jsem si film nedokázal užít a tudíž ani dát vyšší známku, i když jsem věřil, že to aspoň ke čtyřem hvězdičkám dosáhne. Časem se k filmu vrátím a třeba budu mít z něj už lepší pocit. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, drsné, tvrdé × líné. Já nevím, jak vám, ale mě to jako komedie nepřišlo. Mám teď pocit prázdnoty. Film to byl tuze zajímavý, ale pro někoho mohl být dlouhý a nudný. Je faktem, že se toho moc neděje, když neberete v úvahu pokusy o sebevraždy, rakovinu, zoufalou snahu najít si partnera. Děj probíhá klidným tempem, bez nějakých přehnaných emocí, herecké výkony byly skvělé, vše bylo předneseno nenásilně. Snímek je ponurý, šedý a bez světel v budoucnosti. To jejich knihkupectví bych chtěla buď vlastnit, nebo ho každý den navštěvovat. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ďalší filmík, ktorého svet ovplývajú tragikomické postavy, ktorý mi prišiel lepší v jednotlivých častiach ako v celku. Oceňujem schopnosť prekreslenia postáv ako zo života. Slabinou sa mi zdá samotný dej - príliš násilne konštruovaný s jasným ťahom na po celom príbehu vopred pripravené a rozmiestnené pointy a často až niektorými repetetívnymi prvkami. Paradoxne mi tak vo výsledku chýba väčšia spontánnosť. 3,5* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy tohoto filmu se chovají, jakoby právě zdrhly z blázince. Zdravotní sestra umanutě se snažící sbalit pacienta psychiatrie, bratři kecající o prodeji antikvariátu, který nikdy neprodají, svobodná matka žijící v jakési prapodivné dickensovské noční můře totální chudoby a vyloučení ze společnosti...... Komedie nebo dramatu v tom není ani žibec. /15. 11. 13./ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v Taliančine pre začiatočníkov, tak aj v tomto prípade ma snímok začal viac baviť až pred koncom. Zvyšok trpí miernou nudou, našťastie sa tu vyskytlo pár výborných situácií, môj obľúbený Mikkelsen a sympatickí herci. Ku koncu sa snímok prehupol do príjemnej smutnej melanchólie s trpko-sladkou príchuťou, čo ja veľmi môžem. Zaujímavé, ako sa niekedy dokáže život s človekom pohrať a zvrtnúť všetko tak, akoby to nikto nečakal. Záver snímku teda diváka bohato odmení. Jediné čo treba je do toho konca vydržať, stojí to za to. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Za snímkem stojí produkční společnost Zoetropa Entertainment, která se podílela například na Dogvillu či Tanci v temnotách od Larse von Triera. (imro)
  • Roku 2003 získal Mads Mikkelsen cenu Zulu za Nejlepší vedlejší roli. Autoři scénáře mají zase z následujícího roku doma cenu za Nejlepší scénář z Amerického festivalu komedie. (imro)
  • Adrian Rawlins je mainstreamovému publiku známá jako James Potter, kterého ztvárnil ve všech doposud uvedených dílech série Harry Potter. Shirley Henderson do potterovského rychlíka přistoupila v drobné roli v Harrym Potterovi a Ohnivém poháru. (imro)

Reklama

Reklama