Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

JFL 

všechny recenze uživatele

Úchvatně nesoudržný brak, který divákům místo logiky servíruje snůšku absurdně vyhrocených klišé a technicky dokonalých gore efektů. Demencí zavánějící sekvence policejního vyšetřování střídají drásavě explicitní sekvence ataků maskovaného vraha. Jako sladká třešnička navrch film prokládají groteskní sekvence jako cameo kung fu Asiata či vedlejší role pitvořícího se "dvojníka Buda Spencera" Paula Smithe (Šimon a Matouš) včetně peckovací scénky. Famózní otrlý film ve všech možných významech toho označení. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že tohle mě v celku překvapilo.Slasher říznutý giallem.Co mě teda překvapilo bylo obsazení P.L.Smitha(dvojník Buda Spencera) do jedné z vedlejších rolí.Háže tam opravdu drsný pohledy.Navíc film šlape téměř od začatku a samozřejmě tu nechybí nahota,černý rukavice,nůž,zpestřením je motorovka ale hlavně spousta vražd,které vyzdvihují(na tu dobu)vynikající gore efekty.Pravdou je že některé scény vyznívají docela trapně(kopie Bruce Leeho),ale své 4 hvězdy si to s klidem uhají. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hrajou tam hezký holky, který i sem tam něco ukážou, gore efekty nemají chybu, a cením i to, že identita vraha je odhalena až v samotném závěru. I tak ale nic z toho prostě nezachrání zoufale neoriginální námět, protože takových filmů jsou mraky, a tenhle se už po pár dnech rychle vykouří z hlavy. A celkově to prostě není zas taková pecka, jak by se mohlo na první pohled zdát - ve skutečnosti je to chvílemi docela nuda (a hledat tam nějakou logiku moc nemá cenu, což je nejvíc zřejmé v nádherně stupidním finálním záběru, u něhož jsem se smál nahlas). ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že jsem trochu zklamaný... K Mil gritos tiene la noche jsem se dostal až poté, co jsem viděl naprosto úžasné (velkou roli v tomto případě haraje nostalgie) Simónovy Slimáky a hodně dobrý Escalofrío... Což o to, že jsou polonahé dívčiny porcovány motorovou pilou a kamera se cudně neodvrací a nechá tak diváka si vychutnat pořádne gore, je v naprostém pořádku... Hudbě taky nelze nic vytknout, člověk dostává až pocit, jakoby se díval na nějaký Fulciho, nebo všeobecně italský kousek z 80-tých let... Co ale nasere, jsou naprosto šablonovité, až debilní (vůbec jsem nepochopil, co ve filmu dělá dvojník Bruce Leeho) postavy, celkově trashovité vyznění filmu a pak naprosto zbytečný konec... No, alespoň už vím, odkud bral McKee inspiraci pro natočení May... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý, děj přímočarý, zábava maximální. Vynikající slasher s prvky gialla ( černé rukavice, sem tam nůž, vrah ve stínu) šlape jako dobře namazaný stroj. V hlavní roli motorová pila a musím říct, že Leatherface je proti zdejšímu mordýří naprostý břídil. Pieces Vám nedá vydechnout a od první chvíle na Vás lije hektolitry krve, násilí a brutalita se stupňuje s každou další vraždou. Zároveň je však cítit, že se film nebere nijak vážně a jeho posláním je pouze pobavit fanoušky svého žánru, některá zlehčení jsou pak naprosto unikátní, např. zcela nesmyslná kung-fu vložka či pěstní souboj Paula L. Smithe. Dokonalý a ultimátní trash! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama