Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom tradičné Giallo, liznuté prvkami klasického slasheru, no a to je len a len dobre. Ubudli zbytočne mdlé, ponaťahované pasáže, ktoré sú pre onen žáner príznačné, tempo je v tomto prípade nastavené na vyššie obrátky, pričom prekvapila pomerne slušná dávka násilia. Ja osobne som veľmi spokojný, koniec koncov, kde je sériový vrah, ktorý vie čo má robiť - tam je aj "Carnifex" :D Áno áno, príbeh nie je ničím extra, no rozuzlenie je prekvapivé, čím sa naplnili očakávania s Thriller žánru. Nič premyslené očakávať netreba, ide čisto o vyvražďovačku s patričnou dávkou krvi .. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hrajou tam hezký holky, který i sem tam něco ukážou, gore efekty nemají chybu, a cením i to, že identita vraha je odhalena až v samotném závěru. I tak ale nic z toho prostě nezachrání zoufale neoriginální námět, protože takových filmů jsou mraky, a tenhle se už po pár dnech rychle vykouří z hlavy. A celkově to prostě není zas taková pecka, jak by se mohlo na první pohled zdát - ve skutečnosti je to chvílemi docela nuda (a hledat tam nějakou logiku moc nemá cenu, což je nejvíc zřejmé v nádherně stupidním finálním záběru, u něhož jsem se smál nahlas). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se dá pochválit, je Gore, které je opravdu kvalitní (*až na tu scénu s novinářkou, kde jí vrah bodne zezadu nožem a ta čepel se celá ohne o 90 stupňů, ha-ha). Nechybí rozřezané hlavy, končetiny, celá těla, vše za zvuku motorové pily a pár odhalených dívek. Jinak ale všechno ostatní na mě působilo strašně groteskním dojmem - chování herců, jejich dialogy, myslím si, že jako regulérní Hororová komedie, by to obstálo u mě rozhodně lépe. No, kromě té brutality teda, se mi to vůbec nelíbilo, když na scéně nebyla zrovna motorovka, strašně jsem se nudil, občas i chytal za hlavu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná kombinácia amerického sasheru a európskeho gialla. Prejav hercov typicky absurdný, film zaváňa béčkovosťou, ale zároveň prekvapuje kreatívnym scenárom. Viacej postáv než sme v podobných subžánrovkách zvyknutí, pričom majú všetky v kriminalnom príbehu svoje miesto a robia ho zaujímavejším. Nemalým kladom filmu je tiež rýchly rozbeh - žiadny expozičný nájazd, seká sa tu zbesilo od prvej scény. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo s vraždami extra krvavými a brutálnymi (dostala zabrať hlavne motorová píla). Aj keď sa pri akcii obvykle kamera odkláňa, výsledný "efekt" sa ukáže vždy. Samotné krimi vyšetrovanie tiež nebolo na zahodenie, a to aj napriek tomu, že sa nám pomerne skoro zúžia možnosti na možného páchateľa. Podstatné je, že si film po celý čas udržiava solídnu úroveň napätia. Možno škoda len tých slabších hereckých výkonov pri niektorých postavách. Inak veľká spokojnosť. Kto má rad starú dobrú old gore scénu tak smelo do toho. 75/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vzhled vraha byl inspirovaný komixovou postavou "The Shadow". (Chatterer)
  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama