Reklama

Reklama

Romance po irsku

  • Velká Británie Wild Mountain Thyme (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Patrick Shanley, autor klasického filmu Pod vlivem úplňku, přenáší svou romantickou vizi do Irska. Tvrdohlavá farmářka Rosemary Muldoonová (Emily Bluntová) se uchází o přízeň svého souseda Anthonyho Reillyho. Problém je, že Anthony (Jamie Dornan) zřejmě zdědil rodinné prokletí a ke své krásné ctitelce zůstává lhostejný. Když Anthony zjistí, že jeho otec Tony Reilly (Christopher Walken) plánuje prodat rodinnou farmu svému americkému synovci (Jon Hamm), musí se v tomto zábavném, dojemném a romantickém filmu vydat za svým snem... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Smaragdový ostrov se mi líbí a je škoda, že není mnoho filmů, které by se zde natáčely. Příběh není nějak srdce rvoucí je možná trochu nudný, ale hlavní postavy mě zaujaly na tolik, abych se dodívala do konce (z části to bylo obsazením a hereckými výkony Emily Blunt). Nic proti českým názvům, ale udělat z Divokého horského tymiánu Lásku po irsku, tak doufám, že se ještě .rsko píše s velkým I. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Fukin šajt, dis is sum Oiryš rromantik! Tak toto bolo teda niečo! Tie z nás, ktoré si intenzívne chcú vyrábať košíčky, piecť koláče a adoptovať mačky, čakali veru niečo iné! Toto v niektorých pasážach pripomínalo absurdnú drámu alebo rovno dadaizmus. Netvrdím, že je to zlé, dokonca zvažujem tretiu hviezdu, ale tá sa asi predsa stratila v daždi. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Trochu infantilný (“Myslím si, že som včela.“), ale srdcom a dušou nevinný (a v podstate čistý) romantický príbeh. Prekrásne lúky, írska hudba a spev – tieto ingrediencie, keď ich správne použijú, tak dokážu k filmu dodať ten potrebný „plus efekt“. Chémia medzi Jamie Dornan a Emily Blunt je lepšia len miestami (napr. pri ich dialógu v poslednej časti filmu), ale v spoločných scénach Emily Blunt v podstate vždy dominuje. Tretia hviezda patrí pre miestami veľmi dobre vydarené zachytenie írskej atmosféry a Emily Blunt, ktorá (spoločne s Ch. Walkenom) herecky drží film nad vodou. To už je len bonus navyše, že jej „pure beauty“ a gaštanová farba vlasov sú v dokonalej harmónii s prírodou. P.S. 1.: „Máš deti a mal si pekný život. A ty od Boha chceš ešte viac?“ P.S. 2.: Pesnička Wild Mountain Thyme v podaní Emily Blunt nemá žiadnu chybu. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Je to tak divný film, že obvinenie z červenej knižnice a la Pilcher je úplne mimo. Neviem prísť na to, do akej miery bola tá podivnosť vyúsťujúca občas až do pseudo artového vyznenia zámerom. Upodozrievam Shanleyho, že scenár vymýšľal za pochodu a to záverečné "priznanie" cestou autom bolo následkom nejakej divokej noci :-)) A pre mňa osobne je bonusom, že Jamie Dornan si zahral pre mňa najpozitívnejšiu a najmilšiu rolu, hoci paradoxne opäť to nemal v hlave úplne v poriadku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Írska romantická dráma, ktorá spočiatku nevie, či bude drámou o boji medzi postavami o pozemok, alebo iba romantická feel good záležitosť. Nakoniec je z toho to posledné, čo je zrejme to najlepšie rozhodnutie. Škoda, že sme nešli týmto smerom hneď od začiatku a napríklad sme už od prvých minút nevedeli, že Dornan je včela, veď uvidíte. Mimochodom tento herec je tu obsadený proti svojmu typu a je mi ako nesebavedomý beťák sympatický. Je to síce celé akosi divné, ale írsky svojské, čo by mi potvrdili asi iba Íri. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama