Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent (Jean-Claude Van Damme) se musí po 25 letech vrátit do činné služby, když musí zachránit svého syna před falešným obviněním z pašování drog a obchodu se zbraněmi. (p.a.douch)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Trailer mě docela navnadil, ale zůstával jsem radši opatrný, neboť jsem se bál humoru, který v dnešní době není filmově moc dobře prezentován. Prostě moc dobrých komedií se už netočí. Dokázal bych ještě snést, kdyby to bylo ultra šílené a ujeté, ale ani to ne. Tohle mělo prostě takový divný humor, že jsem se maximálně 2-3 pousmál. Van Damme se zde aspoň snaží. Kvůli němu jsem dal 40%, jinak bych šel asi do odpadu. Jeho převleky/změny vizáže byly docela dobré, zejména ta s vlasy, to jsem se docela bavil. Bojové scény mě zde moc nebavily a ani nebyly moc dobře točeny. Neříkám, že katastrofálně, ale ty střihy a to že Van Damme nebyl viděn v záběrech, mě rozčilovalo. Najde se tu ale pár dobrých připomenutí, jako jsou jeho kopy a tak. No, vynahradil jsem si to alespoň finální scénou na bowlingu, kde se Van Damme pral docela už viditelně a k tomu ta paruka dlouhých vlasů - ta scénka mě vyloženě potěšila. Příběh je nevýrazný a postavy ? Něco šíleného. Jeho filmový syn mě sral od začátku do konce. To samé můžu říci o ostatních rolí. I ta hudba byla divná. No, je to škoda. Na tohle jsem se docela těšil a mrzí mě to kvůli Van Dammovi, že to dopadlo takto slabě. Asi už by se měl na filmy vykašlat, nebo se pokusit natočit ještě nějaké klasické béčko, ale to je taky risk, když vím, s jakými rozpočty se dnes videofilmy točí …. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak nejhorší film za rok 2021 zná už asi své jméno. Posledního žoldáka bych označil za KOLOSÁLNÍ PRŮSER. Jak mám JCVD rád, tak tady šlápl do pěkného bahna. Bez jeho přítomnosti bych možná zvolil i odpad, protože ten film je jedním slovem fakt otřesný. Francouzi komedie točit umí, ale Last Mercenary se do kolonky vydařených filmů tohoto žánru fakt nezařadí. Příběh nula nula nic, vůbec jsem nepochopil, jakým směrem se autoři chtěli původně vydat. Postavy děs a bída, jediný Van Damme dokázal sem tam hodit fajn hlášku (pobavila scéna s plakátem z Krvavého sportu), ten laciný napodobitel Montany, to byl takový cringe, že mi z něho bylo fyzicky špatně od žaludku. Scénář k filmu snad ani sepsán nebyl. Vyhněte se tomuto paskvilu obloukem, ušetříte cenné minuty svého života. Snad si JCVD příště vybere lepší projekt. Za mě 2/10 ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si film Kontraband (1998)? Šlo o průměrnou akční komedii, kde belgickému svalovci sekundoval kdysi populární komik a herec Rob Schneider. Ačkoli rozhodně nešlo o žádnou pecku, tak film nabízel nápadité, adrenalinem napumpované akční scény a humor, který byl všelijaký, jen ne trapný. Ve srovnání s Posledním žoldákem připomíná Kontraband hotové mistrovské dílo, navíc s vlastním ksichtem. Poslední žoldák totiž rád a neustále cituje nebo odkazuje na jiné, daleko lepší filmy, ale přitom mu schází jeho vlastní identita, neb sám vlastně neví, čím chce být. Selhává jako komedie a příliš neoslní ani v akční rovině. V jádru jde o rozvleklé, hlučné, neforemné nic, co se vám po pár minutách okamžitě vykouří z hlavy. Nejde o nejhorší film v kariéře Van Damma a produkčně je to úplně jinde než rány morové, které do nás posledních dvacet let hustí Steven Saegal, přesto bych se Posledního žoldáka neodvážil nikomu doporučit a v žádném případě nejde o dobrý film ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Uječená kokotina, kde veškerá komika spočívá v ksichtění, ječení a rádoby vtipných situacích. Už jste viděli tlouštíka ve spodním prádle na koloběžce? Ahahah...  Navíc s hereckým ansámblem hnusným tak, že je to moc i na současné trendy. Šedesátiletý Van Damme je tu největší elegán a nic na tom nemění ani scéna z nočního klubu, kde jsem pojal podezření, jestli nekoukám na zombie komedii. Ve zbytku si ale vážně užijete jeho bloodhoundí ksicht jako ten nejhezčí a to je dost mrazivá zkušenost. Ale oni tu ti jeho francouzští kolegově nejsou jen černí, ups,  rasistická vložka  (už to kroutím na Mírově, nebojte), ale i příšerní neherci (s těmi našimi úžasnými opravdu neplést) a pevně doufám, že je už nikdy nikde neuvidím. Hvězdu za roznožku a těch pár kopanců, koneckonců kvůli tomu jsem na to koukal, že. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ač jsou nejlepší roky této belgické akční legendy vzdáleny stovky mil a jeho obličej připomíná koláž z Pavla Kříže a Hanky Zagorové made in rok 2030, pořád umí udělat roznožku za deset bodů a poloha ala Jackie Chan mu docela sluší. Akční komedie se slabším humorem, ale slušnými bojovými scénami, která vyloženě nenadchne, ale v rámci možností pobaví. Tohle byl JVCD 60letý….jestli ho v podobné pozici uvidíme i za další dekádu….uvidíme. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Jedna zo záporných postáv je veľmi silne inšpirovaný postavou Tonyho Montanu z filmu Scarface (1983). Vo filme sa objavujú aj krátke zábery z tejto snímky. (BOURQUE)
  • Vo filme je viacero odkazov na iných, prevažne akčných snímok. Napríklad Jean-Claude Van Damme (JCVD) so svojím tancom pripomína svoju ikonickú scénu z filmu Kickboxer (1989). V jednom z ďalších scén je zase plagát filmu Bloodsport (1988), ktorý zbadá postava JCVD (Richard) a začne sa smiať. Práve Bloodsport bol v kariére Jean-Claude Van Damme (JCVD) prelomovým filmom. (BOURQUE)

Reklama

Reklama