Reklama

Reklama

Smrtelná kořist

  • USA Deadly Prey
Trailer

Brutální skupina žoldnéřů unese lidi, které chce použít jako živé terče při výcviku svých jednotek. Ovšem únosem Michaela Dantona udělali velkou chybu, role se obrací... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Smrtelná kořist je amatérské akční béčko, které bych nazval takto: Jsem velký režisér - amatér, vezmu si svoji kameru, kterou považuji za věc mému srdci nejbližší, navléknu pár přátel do hrozných kusů hadrů a běžím natáčet něco ve stylu Ramba. Hlavní roli svěřím svému bratrovi Tedu Priorovi, který vypadá jak Chuck Norris v nejlepších letech a bojuje jako Dudikoff v Americkém ninjovi. [350. hodnocení, 57. komentář, 53%, 158. nejrozporuplnější film] ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Zběsilá přehlídka těch největších klišé osmdesátkových akčňáků. Film nemá absolutně žádný příběh a všechno, co se v něm děje, se děje jen proto, že je to cool. Celé to působí dojmem jako by pár filmových fanoušků bez jakéhokoliv talentu, zato s obrovským nadšením natočili film, do kterého nacpali ty nejhustší věci, které v akčních filmech viděli. Aby to nebylo málo, tak všechno udělali tisíckrát přehnanější a milionkrát tvrďáčtější. A také za hranou toho, co by si mainstreamové akčňáky mohly dovolit. Smrtelná kořist na rozdíl od nich nemá naprosto žádné slitování s jakoukoliv svojí postavou a většina rvaček je vyhnaná do krajního, až komiksového extrému (největší highlight je moment, kdy hlavní hrdina usekne svému protivníkovi ruku a umlátí ho s ní). Film vás dokáže strhnout už od prvního záběru, v němž ústřední protagonista (naolejovaný ninja v trenkách s účesem na jágra) projde před kamerou, zaujme he-manovksou pózu a bez jakéhokoliv důvodu vítězně pozvedne pušku nad hlavu, načež se objeví název filmu. Hlavní hnací silou je uřvaný herecký výkon bratra režiséra filmu Teda Priora, jenž veškeré své repliky pronáší s chraplavě hrozivým hlasem, kterým přebije i chraplák Christiana Balea v Batmanovi. Pobaví i nemotorné kaskadérské výkony (vojáci opatrně padají na zem několik sekund po výbuchu granátu atd.), které jsou natočené se superdrsnou vážností. Pro příznivce zetkových kultovek povinnost. Film byl dlouho těžko sehnatelnou raritou, jelikož nikdy nevyšel na DVD. Nyní je ale konečně k dostání na nosičích Blu-ray, byť ne ve skutečné HDčkové kvalitě. Jde o přepis z SD zdroje, takže o nostalgický analogový VHS feeling nepřijdete. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"NECHAL NĚJAKÉ STOPY?" - "JEN MRTVOLY." Tenhleten na obou stranách oceánu nostalgicky vzpomínaný videokult vyvařený z RAMBA a akčně-hvězdných ambic Priorova bráchy Teda mě ve své době nějak minul a já byl po 4 zhlédnutých priorovkách a nadšených komentech na IMDb ("NEJLEPŠÍ NEJHORŠÍ FILM VŠECH DOB!") na jeho opus magnum více než zvědav. Jaké ale bylo mé zklamání, když jsem ho zřel a seznal, že jde jen o další řadovou priorovinu, nad kterou může povykovat jen ten, kdo od Priora nic jiného neviděl. A ona kultovní scéna, v níž hrdina usekne mačetou padouchovi ruku a mlátí ho s ní? V TURKISH STAR WARS hrdinové rozsekají bezpočet padouchů holýma rukama a dokonce jednomu utrhnou ruku a propíchnou ho s ní! Fandové Mikea Dantona, jukněte na www.myspace.com/mikedanton ()

No Remorse 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si vzpomínám jak jsem ten film neustále sjížděl na tý ohraný VHSce kde jsme ho měli pod názvem smrtonosná kořist... v tý době to byla vopravdová pecka...drsňácký dialogy....tábor plnej žoldáku, jungle a frajer co nemá s nikým slitování... V pořádný obrazový kvalitě a se starým dobrým rychlodabingem bych se na to s chutí mrknul znovu! P.S. Ten dabing k tomu prostě patřil ! ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Tak utíkej....za to chcípneš Srovnávání s Rambem, je na místě možná naháněčkou v lese, jinak to nemůže ani čuchnout. Ale nějak mi to nedá dát míň bodů, je to sice lacinej, naivní a hloupoučkej brak, ale docela zábavnej. Sice jsem nepochopil proč furt běhal bos, když mohl z první oběti stáhnout boty, usekl ruku mačetou bez kapky krve. Herecké výkony všech zůčastněných na bodu mrazu. Ale líbila se mi hudba, i ten námět. Zabij nebo budeš zabit bylo tímhle určitě inspirovaný. 55% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama