Reklama

Reklama

Na mašině kolem světa: Napříč Amerikami

(seriál)
  • Velká Británie Long Way Up
Trailer

Epizody(11)

Obsahy(1)

Ewan McGregor a Charley Boorman se vydávají na cestu do nádherných krajin v Jižní a Střední Americe na prototypu elektrických motorek Harley-Davidson ve třetí řadě velkolepé dobrodružné ságy. (Apple TV+)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (2)

Na mašině kolem světa: Napříč Amerikami (2020) 

Dvojice dobrodruhů a cestovatelů tady zanechala něco, z čeho se brala v mnoha měřítkách inspirace napříč zeměmi i časy. To, co se před skoro dvaceti lety nenápadně odstartovalo, dnes je v podstatě dlouhotrvající a žijící kult, který ožili přímo oni skoro samotní zakladatelé. Ti se snaží i tu dobu nějak dohnat a připodobnit a tak se snaží jezdit ekologicky a být v něčem nadčasový. Je otázkou, zda by seriál byl tak dlouhý a někdy obsáhlý, kdyby tyto moderní stroje nedělali takové problémy. A to říkám jako ekologický nadšenec. Je asi nutno podotknout, že obecně bych nemohl mluvit, o tom jak mě seriál velkolepě zaujal a bavil od začátku do konce. Ale za zlé to asi nikomu nemám. Ale kupodivu bych se bez tohoto díla asi cítil stejně jako po zhlédnutí. ()

Z Oaxacy do L. A. (2020) (E11) 

Před lety by se dalo říct, že byl odstartován trend. A to dva lidé jen tak jeli na motorkách po nějaké části světa. A postupem času se z toho stal v celku trend a především u nás. Uplynulo mnoho let a králové a otcové zakladatelé se vrací. A jedou si podél Jižní Ameriky. A vlastně je to zajímavé. Je nová doba, nový způsob dopravy a nová technologie na natáčení. Dohromady to dává důstojné pokračování legendárního žánru, který udali dva sympatičtí týpci. Doba je nicméně jiná a standarty jsou taky jindy. To neznačí nic špatného jako spíše něco klasického. Seriál neurazí ani nijak přímo neutěší. Nabídne jasně daný příběh, ve kterém není tolik karambolů a vše jde relativně v pohodě. Celé to evokuje stejnou atmosféru a prožitek, ale nejde o nic moc průlomového. Spíš to dobře funguje nostalgicky. ()

Reklama

Reklama