Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me jedna z nejlepsich novodobejch pohadek a to hlavne diky faktu, ze spis nez pohadka to je komedie a to hlavne zasluhou vedlejsich postav. Hlavni dvojice je takova sice krapet netradicni, ale prece jen klasicka pohadkova romantika, ale postavy jako vodnik, knizepan, carodejnice a hlavne cert dodavaj filmu 90% vtipu a to vtipu na pohadku velice slusnejch. A ani se neomrzi to certovo kvikani, za coz muze hlavne Blanarovicova, ktera je fakt skvela. Moc prijemna a vtipna pohadka. ()

TomPrusik1 odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu budu hodně kritický, patří podle mě k nejslabších. Nevím jestli to je kvůli Troškovi, nebo kvůli hloupému příběhu s primitivní zápletkou, a nebo kvůli ,,výkonu" Yvetty Blanarovičové. Příběh (jestli se to dá nazvat příběhem), tvoří prostý příběh o lásce mezi vesnickým kudrnatým buranem a Eliškou. V mlýně je také postižený vodník a ještě dementnější čertík. Nechápu, proč z čerta udělají takového dementa. Čerti nikdy nebyli tak retardovaný jako jsou v poslední době. Čert se stále přetvařuje, až je to trapné a u mě to vyvolávalo pocity zvracení. A jako třešnička na dortu je otravná hudba, která mi ještě celý den hrála v uších. Srovnám-li tento film s ,,Tři oříšky pro Popelku" je to velký rozdíl. Zdeněk nikdy nenatočí film, který by mě mohl oslovit. Bohužel má on a jeho filmy na české scéně tolik místa, že se o tom někomu ani nesnilo. Kolikrát tuto rádoby oblíbenou pohádku vidíme v televizi? A přitom je tolik filmů, které jsou stokrát lepší a místo toho je potlačí takový SHIT. Takže abych to shrnul. Film totálně zabíjí čertík (malý a debilní) a ten film zkazí až na 10%. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších starších pohádek s krásnými postavy, které dokonce umí krásně zpívat. Tu písničku musí každý milovat :). Stejně si myslím, že i kdyby na postu režiséra stála úplná nula, tak by to dopadlo stejně, si to tam ti herci ukočírovali sami... ona tam vlastně nula stála. Jo a není nad to zvolit ideální chvíli a společnost pro shlédnutí :D. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě teda neuchvátila ani Trošku;-). Kladní hrdinové mi nebyli sympatičtí, záporáky si nemůžu vybavit, jak byli slabí a nevýrazní, hlučné pohádkové postavičky mě vyloženě sraly! Přijde mi to vhodné tak pro příznivce Teletubbies. Jednou jsem to přetrpěla, ale tu třetí hvězdičku dávám jen ze soucitu a vzhledem k faktu, že z pohádek natočených po revoluci tohle není zdaleka nejhorší. Podruhé už fakt ne... A seru na to, žádná třetí hvězdička nebude! 45% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom všetkých upozorňujem, že moje nízke hodnotenie tohto titulu nemá žiadnu súvislosť s tým, že to režíroval Zdeněk Troška. Na rozdiel od niektorých tunajších expertov nemám tohto filmára zaškatuľkovaného ako tvorcu výhradne odpadových snímkov. Snažím sa hodnotiť jeho filmy bez predsudkov a čo najviac objektívne. Tak som pristupoval aj ku rozprávke "Princezná z mlyna", ktorú natočil v roku 1994. Videl som ju už viac krát, ale ani pri najlepšej vôli si ku nej neviem nájsť pozitívny vzťah. Ústredná zamilovaná dvojica Jindřich (Radek Valenta) a Eliška (Andrea Černá) mi pripadá chladná, vôbec sa ku sebe nehodia, necítiť tam žiadne iskrenie. Silne ma irituje i to príšerné duo vodníka a čerta, v podaní Jakuba Zindulku a Yvetty Blanarovičovej. Tí sú fakt zrelí na pár faciek. No a afektovaná neherečka Lucie Bíla je v úlohe čarodejnice úplne nemožná. * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • V momentě, kdy Jean (Ladislav Županič) poručí pochopům, aby Jindřicha (Radek Valenta) připoutali ke stromu v lese, v jednom záběru oba pochopové vedou Jindřicha s nasazenými třírohými klobouky, ovšem v dalším záběru už jeden ze sluhů klobouk nemá, aniž by mu viditelně spadl. (Nick321)
  • Obec, ze které Jindřich (Radek Valenta) odchází do světa, jsou Nahořany. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama