Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl několik pohádek natočených 2000+ a můžu s klidem na srdci a s čistou duší říct, že tohle je stále ještě skvost. Navíc dětem připomene, že Čeči jsou bílí, s turkem bojujeme co je svět světem a nakonec... pravda a láska zvítězí. Humorná pohádka, která (žel) nemá v novodobých pohádkách konkurenci. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Blanarovičová je tady ještě horší než v prvním dílu. A když se sejdou všechny "pohádkové" bytosti najednou, mám pocit, že sleduju jen sled uřvaných karikatur. Navíc (nevím proč) mi přijdou sekvence, kde Jindřich bojuje s Turky, naprosto vtipné a jedné, očividně důležité scéně, se tam vysloveně směju a trapně mi z ní bylo i poprvé v kině. ()

Reklama

Specs

všechny recenze uživatele

Hlášky: čertík: - "Já tě majznu přes klapajznu, to se budeš divit!" & čertík: - "Jé, jahody." vodník: - "Bude tě bolet břicho." čertík: - "Tak ať." vodník: - "Jako včera. Nablinkal mi do rybníka." čertík: - "Ne ne." vodník: - "Jo jo." čertík: - "Ne!" & čertík: - "Vodičku ne, vodičku ne." vodník: - "Vodičku jo." & knížepán: - "Kdo jsi, zjeve?" & knížepán: - "Jean, mně uletěly vlasy..." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální jedničce přišla na řadu druhá část, která je rozmáchlejší, ale nijaký posun k lepšímu se nekoná. Troška zavedl natáčení druhých dílů u pohádek, což nebylo zvykem, a naštěstí do druhého pokračování neobsadil nějakého herecky netalentovaného zpěváka, ale jen staré známé herce z jedničky. Po vizuální stránce se filmu nedá příliš co vytknout, Troška umí komponovat pěkné obrázky, ale scenáristicky je to nuda. Klasicky české pohádkové postavy, jako je vodník, čert nebo knížepán, se prostě musí nedůstojně pitvořit, ačkoliv trocha vážnosti by v jejich charakterech výsledný dojem napravila. Eliška s Jindřichem jsou pár, z kterého netryská filmová zamilovanost, a dojem toho, že to vedle sebe odehrají, se nesmázl. Tahle pohádka není přímo nedívatelná, ale problém vidím v sobě. Pohádky mě naprosto přestaly bavit. V podstatě nejsem schopný ocenit ani tu nejpovedenější pohádku. Je to všechno pořád dokola, povinný "hepáč", mezi tím intriky, šukání mimo záběr a herci namaškaření v kostýmech jak banáni. 40% ()

RUSSELL odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych se dostal do pekla, kde by mě měli mučit jedním filmem ve smyčce, tak si jsem naprosto jistý, že tím mučícím nástrojem by byla právě Princezna ze mlejna 2. Trio Ševčík/Blanarovičová/Zindulka zde předvádí to nejodpornější herecké pitvoření, které je tak nesnesitelné, že jde o ekvivalent waterboardingu. Vrcholná zrůdnost Zdeňka Trošky! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Lehčí mediální poprask způsobila televizní premiéra filmu. Zatímco Česká televize jako koproducent vlastnící vysílací práva na filmovou verzi pohádky, uvedla snímek na Štědrý večer v roce 2001 v 19:30. Konkurenční TV Nova uvedla tentýž den první díl z šestidílného seriálu sestříhaného z filmu a uvedla ho o hodinu dříve. Druhý koproducent filmu společnost S pro Alfa tehdy prodala konkurenční Nově práva na seriálovou podobu filmu, aniž by kdokoli z ČT věděl. (Halloween9)
  • Premiéru na ČT o Štědrém dni v roce 2001 sledovalo téměř čtyři miliony diváků a pohádka se stala nejsledovanějším pořadem tohoto kanálu za rok 2001. (Halloween9)
  • Natočilo se 30 km filmového materiálu. (M.B)

Reklama

Reklama