Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemným oddychovým filmom vhodný najmä pre deti a napokon i pre každú vekovú skupinu. No toto by deťom mohlo vyvolať akurát nočné mory, že ich prepadnú Turci zo zahnutými šabľami. Ešte k tomu sa tam objavuje i krv, smrť a vojna. Absolútne nevhodný film pre deti. A dospelým sa na (polo)rozprávky nechce dívať. Tak načo vôbec toto uzrelo svetlo sveta? ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Blanarovičová je tady ještě horší než v prvním dílu. A když se sejdou všechny "pohádkové" bytosti najednou, mám pocit, že sleduju jen sled uřvaných karikatur. Navíc (nevím proč) mi přijdou sekvence, kde Jindřich bojuje s Turky, naprosto vtipné a jedné, očividně důležité scéně, se tam vysloveně směju a trapně mi z ní bylo i poprvé v kině. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tímto pokračováním chtěl snad Troška dětem vzkázat, že žádná pohádka netrvá věčně a že zlo si vždycky najde cestu zpět. Nápad je to určitě zajímavý, ovšem vložit ho do pohádky, která je určená pro nejmenší, nebyl šťastný nápad. Důsledkem toho je i zdejší nízké hodnocení, protože malí diváci budou mít trauma z Turka a ti větší budou většinou špatně vstřebávat herecké pitvoření, obzvláště, pokud mu nepřišli na chuť už v jedničce. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, nedalo se to vydržet. Tvorba "pro lidi" od Trošky. Zajímalo by mě, jakou sortu lidí označuje pojmem "lidi", protože znám spoustu lidských bytostí, který ten film fyzicky nesnášejí. Patřím k nim. Trpí to typickým neduhem většiny pokračování - všechno se žene moc do extrému a jako nechtěný bonus má konkrétně tahle pohádka navíc i tunu debility. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)
  • První klapka padla 21. června 1999 v Zálužanech u Čimelic. (M.B)

Reklama

Reklama