Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

tron 

všechny recenze uživatele

„No ještě neco nebo co?“ Milé a úspešné pokračovanie úspešného a milého Troškovho originálu: ešte drevenejšie výkony ústrednej zamilovanej dvojice, ešte afektovanejšie výkony čerta a hastrmana/vodníka (čo beriem snáď ako pozitívum), ešte slabšia zápletka a ešte nádhernejšia príroda. Škoda, že Troška nedokázal dať dokopy aspoň 5 masovejších bojových scén so stovkami vojakov; tieto české akčné scény, v ktorých sa bije osem a pol vojaka, sú trápne. I tak ale časom určite rozprávková klasika. ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

V Holywoodu se říká, že každá dvojka musí být větší. Tahle teda byla. To teda jo. Přehrávání Blanarovičové, Zindulky, Županiče a Ševčíka přerostla všechny meze stupidity a z postav, které v jedničce byli poťouchlé zábavné postavičky, se v tomto pokráčování stali frenetičtí idoti, kteří máchají rukama do vzduchu a snaží se být zábavní. Příběh taky dostal zabrat. Válečná deprese se skřípavě střídá s letní depresí ve mlýně a mrtvých je ke konci jak much. Je to obrovská hovadina ()

Reklama

RUSSELL odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych se dostal do pekla, kde by mě měli mučit jedním filmem ve smyčce, tak si jsem naprosto jistý, že tím mučícím nástrojem by byla právě Princezna ze mlejna 2. Trio Ševčík/Blanarovičová/Zindulka zde předvádí to nejodpornější herecké pitvoření, které je tak nesnesitelné, že jde o ekvivalent waterboardingu. Vrcholná zrůdnost Zdeňka Trošky! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní blábol, kde chybějící příběh mají nahrazovat dlouhé dialogy strašidýlek o ničem, řeči, jež mají být vtipné svým pitvořením, ale nejsou. Andrea Černá už vypadá spíš jako vysloužilá fuchtle, pardon, a její milý vedle ní jako její syn. Navíc je zde kromě spousty vaty spousta nepohádkových věcí, jež se nehodí pro děti, a to hlavně co se týče těch mrtvých a zabíjení při turecké vojně. Tahle linie sem nejen nepatřila, ale ani se sem nijak nehodí vedle toho pitvoření. Kromě krásné krajiny a trošilinky povedených vtipů tady vážně nic zajímavého a poutavého není. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Zdeněk Troška natočil v roku 1994 rozprávku "Princezna z mlyna". Nezapasovalo mi to, a tak som to ohodnotil iba jednou hviezdičkou. O šesť rokov neskôr sa pán Troška rozhodol, že zrežíruje druhé pokračovanie. Podarilo sa mu vstúpiť do takmer tej istej rieky, akurát že ústredná dvojica Eliška (Andrea Černá) a Jindřich (Radek Jalenta) je ešte drevenejšia ako pred tým a čert v podaní neznesiteľne afektovanej Yvetty Blanarovičovej a vodník, ktorého stvárnil nemožný Jakub Zindulka, sú ešte viac súci na zopár poriadnych faciek. Je to infantilný, uvrieskaný, veľmi zle natočený film, ktorý je úplne zbytočný. To, čo nefungovalo v prvej časti, tak ešte menej funguje v tomto pokračovaní. * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Pohádka se natáčela také na zámku Dobříš, pro bitvu s Turky posloužily kaolínové doly u Kaznějova. (hippyman)
  • Turečtí válečníci nejsou oblečeni jako Turci, nýbrž jako Tuarégové – kočovný národ obývající severní Afriku. Tuarégové toto oblečení nosí dodnes, protože dlouhé volné pláště je chrání před saharským žárem a pruhy látky omotané kolem obličeje před saharským pískem. Turečtí vojáci si naproti tomu obličeje zahalovat nemuseli, protože nežili v písečné poušti. Nosili fezy, turbany či helmy, úzké přepásané pláště či vyšívané vesty a kalhoty. (Ezis)
  • Ladislav Županič v jednom z rozhovorů uvedl, že pokud by nehrál „Žána“, mile rád by ztvárnil knížepána (Otto Ševčík). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama