Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování snímku THE TERROR WITHIN z produkce Rogera Cormana. Po ničivé biologické válce přežívají poslední zbytky lidstva v pustině, kde čelí útokům krvežíznivých mutantů, stejně jako plíživé bakteriální nákaze, vybírající si krutou daň. Skupina vědců ukrytá pod povrchem pouště se pokouší čelit smrtící infekci, která je pro všechny zúčastněné stálou hrozbou. Andrew Stevens, známý z trilogie NOČNÍ OČI, ztělesňuje postavu mikrobiologa putujícího napříč pouští a usilujícího o získání účinných protilátek pro výzkumnou stanici. Poté, co hlavní hrdina náhodně zachrání mladou dívku ze spárů monstra, dochází k řadě zvratů, na jejímž konci je mutantní zárodek přenesen do podzemní vědecké stanice. Rozpoutává se krvavý boj o život... (UncleHugo)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Někomu možná zaplesalo srdce radostí, ale já si spíš myslím, že o existenci tohoto filmu nemá většina lidí ani potuchy. Soudím tak především dle velmi malého počtu hodnocení na internetu…Za největší plus dvojky považuji to, že se velká část první poloviny filmu odehrává převážně v pustém postapo světe a divák se tak nemusí zase jen soustředit na dění v podzemním bunkru – protože opakovaný vtip už není vtipem. No ono se tomu stejně nevyhneme, protože druhá polovina filmu nás zase zavleče do podzemí, ale v té první se divák dočká i několika zajímavých pasáží na povrchu. Andrew Stevens si byl zřejmě dobře vědom, že divák mu zpola okopírovaný scénář jedničky jen tak nesežere a tak se rozhodl do svého díla přidat i několik prvků, které v předchozím díle nebyli. Kupříkladu se dočkáme dvou „lehce“ erotických scén /potažmo poodhalených hereček, ochránci zvířat se tentokrát asi pěkně naserou, no a změna nastala i u samotného monstra. V celé jeho kráse ho mockrát neuvidíme, což však nebylo vůbec na škodu a já jsem mu byl za to i docela vděčný. Jeho „lidštější“ vzhled mi totiž moc nesedl a pořád vypadal až moc gumově. No on ani jeho předchůdce nebyl žádné mistrovské dílo… 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jeden z plejády právom zabudnutých filmov, produkovaných patrónom začínajúcich režisérov a hercov Rogerom Cormanom. Terror Within 2 je rádoby akčno-hororové postapokalyptické béčko, odohrávajúce sa na pár desiatkach metrov štvorcových púšte a v papundeklovom podzemnom laboratóriu, ohrozovanom páreniachtivími mutantmi, ktorých vzhľad je naozaj biedny. Andrew Stevens, ktorý túto snímku režíroval, napísal k nej scenár a stvránil tu aj hlavnú rolu v tomto svojom celovečernom debute určite nepresvedčil a svoj filmársky antitalent neskôr potvrdil aj v ďalšej tvorbe. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok len viacmenej kopíruje prvý diel, pričom zapadá ešte viac do hlbín béčkových vôd, až takmer do tých céčkových. Vládne tu nuda, bez nejakého invenčného napätia, či atmosféry. Iba jednohubka, ktorej svedčí akurát tak VHS. ()

Reklama

Reklama