Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dle hodně slušných dialogů mezi Johnem Davidem a Zendayou jsem usoudil, že v Americe se chodí na filmy podle toho, zdali je točí černoch nebo bílej. Já teda koukám na filmy podle toho, jestli v nich hrajou dobří nebo špatní herci. A zde jsem si film pustil právě proto, že jediné role tu ztvárnili právě oni dva. A musím říct, že jsem si užil hodně solidní dialogovku, která sice střídá emocemi jak na běžícím páse, ale zase nehrozí, že byste se nudili. Skvělé herecké výkony a neméně zdařilý hudební podkres od Labrintha tuto dialogovku jen a jen umocňují. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Večierok skončil. Jeden film bol na ňom slávnostne uvedený. Intímne vzťahová after párty páru, rozoberajúca premiéru na súčiastky, začína. Čierno-bielo, komorne. Na atómy sa však nerozoberá len film, ktorého režisérom bol muž, ale aj vzťah, s ktorého podobou vyjaví nespokojnosť žena. Šijú to do seba neúprosne, s občasnými výdychmi, vycikaniami, bozkami. Skvele odpozorované, ešte lepšie zrealizované. K virdžiníowolfovskej línii kinematografie mám značné výhrady (šuštia papierom). K tomuto len minimálne. Pretože pri Márii a Malcolmovi cítiť len šušťanie listov, úchvatne pôsobiaceho radu mohutných, prastarých, stromov za oknami elegantnej, producentom filmu poskytnutej vily. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Dva rozhněvaní lidé." - Vzhledem ke své délce a monotónnosti prostředí překvapivě svižná záležitost, která stojí a padá na perfektních výkonech obou protagonistů. - V rámci "pandemické produkce" ukázka toho, že i za ztížených podmínek lze vytvořit film, na který se nezapomene s koncem koronaviru. - 85 %. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Divadelní a komorní forma mi vůbec nevadí, naopak díky své lásce k divadlu takové filmy vítám a pokud v něm hrají kvalitní herci a herečky, mohou poskytnout výjimečný zážitek. Zendaya hraje skvěle a neméně skvělé jsou šaty, do nich je během první poloviny stopáže oděna. Washington junior se také nenechal zahanbit. Oba dokáží utáhnout film, jenž sahá téměř ke dvěma hodinám. Já bych jim do scénáře přidal zásadně jiné repliky, bohužel se do jejich dialogů příliš promítají témata, jež rezonují v USA a v Holywoodu, a jež považuji za absurdní a přemrštěná. Slušné tři hvězdičky. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda. Malcolm a Marie od režiséra Euphorie vo mne prebudilo obrovské očakávania. Bohužiaľ tie naplnilo iba vizuálne. Scenár je príliš repetetívny, v istých momentoch predvídateľný a bohužiaľ často krát umelý (neuveriteľný) až je človeku smutno. Najmä keď sa v ňom vyskytujú tak perfektne napísané momenty ako scéna pri vani či na koberci v ľahu a pod. Washington prehráva až hrúza. Zendaya naopak potvrdzuje svoj obrovský herecký talent. Škoda, veľká škoda. Ale aj napriek tomu som rád že Netflix púšťa peniaze na podobné projekty. Len tak ďalej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)
  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama