Reklama

Reklama

Zločin pátera Amara

  • Mexiko El crimen del padre Amaro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek, nominovaný na Oscara za nejlepší cizojazyčný film, se točí kolem čtyřiadvacetiletého Otce Amara (Gael Garcia Bernal), který je vyslán do malé farnosti v mexickém městě Los Reyes, aby zde vypomáhal stárnoucímu Otci Benitovi. Po svém příjezdu do Los Reyes se ctižádostivý Otec Amaro setkává s Amelií, krásnou šestnáctiletou dívkou, jejíž zbožnost se brzy začne nezadržitelně proplétat se vzrůstající náklonností k novému knězi. Zatímco odhalení korupce v církvi vyvolá ve městě skandál, Amelia a Otec Amaro propadnou vzájemné lásce a naváží vášnivý sexuální vztah. Amelia jej žádá, aby opustil církev a uzavřel s ní manželský svazek, ale pobyt v Los Reyes Amarovi otevřel oči a ukázal mu, jaké příležitosti skýtá moc církve pro mladého ambiciózního kněze. Uvnitř jeho mysli zuří boj mezi vírou v boha a tělesnou rozkoší. Dřív nebo později musí najít sílu k rozhodnutí, kterou životní cestu si zvolí. (HBO GO)

(více)

Recenze (60)

Dokina.cz (David Čeněk)

"Film není prost chyb, spíše pokud jde o ústřední děj a jeho drobné odbočky, které zůstávají povrchní a nevyužité. Silnou stránkou jsou velmi dobré herecké výkony hlavně Gael García Bernal v roli Amara (dej Bůh, ať ho Hollywood nezničí) jako tomu je často u mexických filmů posledních let. Nemám…" více

Filmpub.cz (Jan Lipšanský)

"Ačkoliv povahy postav, prostředí, okolností působí poměrně autenticky a vykresleně, chybí mu vyváženost. Až přílišná jednostrannost ukázat všechny zápory a hříchy katolické církve v jednom totiž už postupem času přecházejí v parodii - nejhorlivější zpěvačka žalmů v kostele je stará bezzubá a…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Zločin pátera Amara není žádným úchvatným filmovým dílem, nemá v podstatě jedinou scénu, která by vás smetla. Pár dramatických momentů tu sice najdeme, ale jinak jde o celkem poklidně vyprávěný příběh, drama s pěknou kamerou a věrohodnými hereckými výkony. Některé situace jsou však až příliš uměle…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Sporné je už dramatické rozvržení příběhu, jehož společensky kritická rovina je hodně kulisovitá. V první půli vyprávění se Amaro stává pouhým svědkem dění v městečku, přihlíží pokrytectví i ututlaným korupčním aférám, s nimiž se poznenáhlu ztotožňuje. Pozornost na sebe nejdříve strhávají některé…"

Reklama

Reklama