Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už len z popisu koprodukcie a mien v kastingu bolo hneď jasné, že to bude riadny experiment a aj bol. JCVD a Rob "Deuce Bigalow" Schneider, to by som nebol čakal. Riskantné, ale vo výsledku to nakoniec táto dvojica ťahala, pretože film bol nakoniec experiment vo viacerých rovinách, aj strih bol občas šialený, príbeh si už ani nespomínam, len jednotlivé scény (vozík, nákladná loď či prístav, hotelová izba atď.). 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Van Damme zachraňuje svět před dálkově odpalovanými vybuchujícími cvočky na padělaných džínách. Ano, je to tak (a bude toho víc) a právě belgický svalovec tentokrát ve službách Hongkongu může děkovat nezastavitelnému Tsui Harkovi za jeho energii a živelnost, kterou nacpal do desítek akčních sekvencí. Těm nechybí velké množství nápadů v krkolomných kamerových úhlech, nahuštěný děj navíc nedává moc velký prostor tomu, abychom kroutili hlavou nad hloupými dialogy. Těším se na další setkání!! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hark Tsui podruhé a světe div se, mnohem lépe než minule. Oddechová pohodička, skvělé akční momenty a kousky a nápaditější režie než minule dělají z této VanDammovky hodně vzácný kousek ve filmografii slovutného mistra. Vím přesně co mě na Double Teamu vadí nebo spíše kdo. Rodman! Tady jeho roli převzal Schneider a u něj je to vždy tak že v 9 rolích je hroznej a ta 1 se mu povede (spíše v ní nevadí). A zrovinka to padlo na Kontraband. Snímek šlape, béčkovost nevadí, ženy jsou krásné, akce povedená a nápaditá. No prostě do snímku jsem se malinko přiznám, že zamiloval. Přitom se mě častokrát dříve nelíbil a jediné co jej v mých očích zachraňovalo byl závod rikší. Hospodářský přínos snímku není moc třeba sáhodlouze rozebírat. Van Dammovi se nedařilo s Double Teamem a i Kontraband byl akční krach, který velel že nastává pomalu čas upíchnout se pro Video:( Na konci devadesátek už tyhle akční mlátičky zavíraly krám a kdo tohle včas pochopil mohl si pogratulovat. Pro rychlé nohy zde místo tak nějak nebylo. Van Damme se začal poohlížet někde jinde. Kontraband: 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark je ďábel a Kontraband je zběsilý uragán, který leckoho svou energií a šíleností smete. Já jsem do něj šel až po letech v souvislosti s nostalgickým premieráckým článkem o kariéře belgického roznožkáře a rozhodně nelituju. Akce opravdu parádní, tempo nesmírné a dvojka Van Damme a Schneider je vcelku v pohodě. Někdy si zopáknu i Double Team, na tom jsem byl ještě v kině... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kontraband mám rád pro tu netradiční Van Dammovskou akci. Né, že by Belgičan nevyužíval svých gumových třísel, potažmo šlach, vysoké kopy mu jdou stejně dobře jako jindy, ale líbí se mi, že přidal něco navíc, i když to možná lehce evokuje styl Jackie Chana. Různé parádičky, vývrtky, skluzy, využívání okolních předmětů - akce, resp. souboje na mě působí nápaditě. To samé se již nedá říci o drobátko překombinovaném ději, který navíc sem tam osvítí nepříliš povedený zelený výbuch. Celkově jsem vcelku spokojen a navíc žeru tu úvodní píseň, která má v sobě cosi tajemného. /Koordinátor kaskadérských scén: Yuen Bing/ 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)
  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama