Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (178)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že Stodolovi asi dostanou ve filmové podobě kartáč za to, kolik toho vynechali, jak moc to bylo nepřesné nebo co všechno tvůrci zjednodušili. Na druhou stranu se na ně můžu díky předchozí neznalosti dívat s relativně slušným odstupem. Dejme tomu, že jsem asi někdy zaslechl, že se podobný případ odehrál, ale fakticky jsem o něm neměl žádné větší informace. A je to právě tento důvod, proč mě to "bavilo" sledovat. Žáčková je v roli Stodolky skvělá (až mi z toho bylo fyzicky nevolno) a Hájek toho podpantofláka hraje taky výborně. Člověk tak hlavně díky nim zvládne aspoň trochu nacítit, jaký hnus to tehdy byl. Takže ano. Pokud jdete ze směru "nevím nic - kouknu na film - kouknu na dokument/pročtu podrobné informace", rozhodně můžu doporučit. Informační hodnota bude stoupat. Ten zbytek si pak musí zvážit, jestli na to chcete koukat jen kvůli perfektním hereckým výkonům - protože nic navíc pravděpodobně nedostane. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zromantizované melodrama nejbestiálnějšího vraždícího páru Česka dopadlo tak, jak jsem zhruba očekávala. Průměrně až nadprůměrně zvládnutá režie, která velmi dobře pracuje hlavně s herci, jež tomu dodávají tu vysokou kvalitativní úroveň. Styl vyprávění je fajn i pro diváky se slabší povahou, ovšem fakt, že je většina scén tak nějak asi vymyšlená pro obrazovku to trochu potápí a právě ten styl vyprávění se otírá spíše o artové pojetí, takže vesměs bude snímek vlastně kontroverzní a záleží spíše na povaze diváka, jak ho přijme. Já ho přijala celkem vřele, na druhou stranu jsem na něj poměrně rychle zapomněla, takže za mě v české kinematografii žádný milník. ()

Reklama

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Kvalitou spíše studentský film, absence financí je znát v každé vteřině. Navíc chybí kontext. Jako divák jste vhozeni do momentu, kdy nemáte tušení co a proč se děje a to se bohužel nedozvíte ani na konci filmu. Kromě pár strohých náznaků motivu si detaily musíte obstarat jinde, což je v dnešní době zásadní podcenění situace. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Stran obsazení vypadal tenhle filmeček velmi nadějně. Těšila jsem se na nějakou pořádnou českou kriminálku, které jsme dřív v ČR uměli.. Bohužel tvůrci se pokoušeli více o psychologické drama a to jejich scénář prostě nedal.  Místo kvalitní "východní" kriminálky podle true crime jsem dostala vlažné sousedské a milenecké drama s okrajovými prvky krimi. Navíc to není ani moc true, ale scénář se pouze inspiroval. Škoda dalšího promrhaného tématu. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Na film jsme se těšila z mnoha důvodů . Téma , které je moje srdcovka . Herecké obsazení z Kober a užovek  jeden z nejlepších našich filmů . Možná jsem díky tomu měla vysoká očekávání. Ano, očekávala jsem klasiku . Myslím že tak ojedinělý případ si jako první zpracování zasloužil poctivou klasiku a za další a další roky se mohli mozkolabové pouštět do odvážných teorií proč, jak . kdo jim co udělal , týrali je rodiče, kde došlo k jejich setkání. Tady jsem opravdu chtěla a čekala naprosto korektní seznámení veřejnosti s pátráním, se zločiny, dopadením, potrestáním a chtěla jsem aby byly vidět i chyby na straně policie , že si nespojili ty zločiny . Co jsem dostala vážně nevím, co si ale dovedu představit že zemitý Stodola  asi ani nepochopil, že je film o nich . Zmatek, pocity, tma, pocity, rádoby atmosféra, vraždění, sex, svatba, vše na stejné linii . V tomto filmu by mě asi nepřekvapilo ani kdyby Stodola během svatby, zabil oddávajícího a Stodolová matrikářku a ostatní by asi jen koukali. Herci hráli skvěle , tato dvojce je tak dobrá, že oni něco zkazit to si neumím představit. Problém je oni hráli jen to co bylo ve scénáři a ten je pro milovníka Mindhuntera a jiných true crimi  nepřijatelný. Tohle je spíš film typu , musíš chápat autora a pokud nechápeš ty jeho myšlenky pak jsi ............ Určitě to nějakou cenu přinese už proto že je to jiný . Jiný ,pro mě neznamená dobrý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Zruč nad Sázavou a obci Brněnec. (dyfur)
  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (Cinemart)

Reklama

Reklama