Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Silný film s dobrými momenty a skvělou zrůdou Theron, na druhou stranu to ale působilo místy dost amatérsky udělané (zastřelení) a taky je to na můj vkus trochu zdlouhavé (některý scény bych tam vypustil). Jedná se o film, který dokáže na člověka zapůsobit, ale mně osobně se z hlavy vykouří velmi rychle, takže to na vyšší hodnocení nevidím. 65% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Charlize je nádherná ženská a vidět ji jako životem zničenou a zneužívanou šlapku je fakt síla. Jenkinsová se nebojí provést diváka tou největší lidskou špínou, a tam kde by se většina podobných filmů odvrátila režisérka vám servíruje všechny ty hnusárny až pod nos, ale nikdy tak nečiní samoúčelně. Pravda z jejího pojetí je cítit jistá náklonnost k Wuornosové a po celou dobu s ní vlastně sympatizuje. Kromě ubíjejícího tempa pak vlastně nemám, co bych filmu vytknul. Nakonec mi příjde zajímavé, že zatímco Theronová dostla za svou roli Oscara, Aileen za tu svou dostala rok před tím elektrické křeslo... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

K snímke som sa dostal prostredníctvom odporúčania a tak som možno čakal až príliš, alebo skrátka úplne čosi iné. Spracovanie bolo na môj vkus príliš dramatické a chýbalo mu temnejšie podfarbenie. Charlize Theron sa do svojej role vžila perfektne, to musím uznať, ale film ako celok ma jednoducho dvakrát nezaujal. Škoda. Buď som videl iný film ako väčšina tunajšieho osadenstva, alebo mi jednoducho vôbec nesadol. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já teda Charlize Theron nemám zrovna moc v oblibě, ale musim uznat, že nejlepší věc na celym filmu je asi její hereckej výkon. Sice vypadala, jak kdyby jí někdo na xicht nahodil omítku, ale zahrála tuhle podivnou roli naprosto přesvědčivě. Christina Ricci byla vždycky divná, takže se k ní hodila. Problém filmu je v tom, že pokud jsem na začátku pociťoval k hlavní dvojici aspoň trochu sympatie, tak postupem času mi ty dvě krávy začaly lézt na nervy a na konci bych jim dal oběma elektrický křeslo. Za zmínku stojí docela dobře zvolenej soundtrack. No aby taky ne, když je pod tim podepsán BT. Celkově průměrnej film na jedno zhlédnutí... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy jede Aileen (Charlize Theron) se svou přítelkyní v autě, má při rozhovoru skoro dokouřenou cigaretu, avšak vzápětí má cigaretu zase celou, přitom je scéna natočena na jeden střih. (Aknah)
  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)
  • FIlmování probíhalo na mnoha místech, kde Aillen Wuornosová své čini skutečně páchala. Konkrétně se natáčelo například v baru, kde byla Aillen za své činy zatčena. (Karlos80)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama