Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po jaderné katastrofě naláká vidina jídla vyhladovělou rodinu do hotelu, kde mají účinkovat v divadelní hře. Diváci ale začnou postupně mizet. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý příběh s originálním nápadem. Film se odehrává po výbuchu jaderné katastrofy, kde lidem dochází jídlo a bojují o přežití a chystá se charitativní event v místním hotelu, kde návštěvníci dostanou jídlo zdarma i se mohou účastnit divadelní hry odehrávající se v prostorách hotelu. Brzy však návštěvníci začínají záhadně mizet. Ten ústřední nápad je hodně fajn, vizuálně je Kadaver solidní a občas funguje i napětí, jen škoda že to jaksi nestačí. Finální zvrat jsem odhadl někde v půlce, sice jsem rád, že si tvůrci zvolili tuhle cestu, ale rozhodně to chtělo přidat na brutalitě i intenzivitě. Slušný průměr z Norska, který si myslím neurazí, ale dalo se z nápadu vytřískat ještě víc. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5/5. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, zpracování strašné. Postapokalyptická atmosféra se sotva stihne projevit, natož tak aby dokázala nějak smysluplně podpořit atmosféru nebo zasáhnout do děje. Když se pak přesuneme do hotelu, příběh nabere na obrátkách a dostáváme se do silně perverzní divadelní hry, kdy nevíte co je pravda a co ne. Postupem času se dozvíte, že víceméně nic nedává smysl a nic není tak, jak na první pohled vypadá. Musím se přiznat, že zpočátku to fakt vypadalo nadějně, když se však přidaly nesmyslné hororové prvky, které do filmu vůbec neseděly, tajné místnosti a extrémně přihlouplé dialogy, došlo mi, že Kadáver je teda ultra blbost. Atmosféra silně nekoresponduje s obsahem, nesmyslný děj, který završil ještě hloupější závěr, absence větších zvratů či drsnějších scén. A to nezmiňuji tu šílenou nudu. Vlastně se divím, že jsem ho zvládl dokoukat celý. Z milosti bych dal alespoň 1*, ale bohužel to ani na ni není. 0/10. ()

Reklama

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Film opet na doporuceni, ale chyba lavky. Vedle jak tak jedle. Postapokalypticke Norsko (zrejme) lide nemaji co do huby a ze vsech se stali nechutny, smradlavy somraci, ktery vetsinou nedelaji nic jineho, nez ze lezi a hnijou na ulici, chrapou nebo trpej stihomamem a pak se vesej. Takze jeden dobrak prisel na to, ze nez aby hnili takhle na ulici a vsechno maso prislo v nivec, tak ty inteligenty pozve k sobe domu a tam si z nich umele pastiky, parky a jine masne produkty. Bez spetky atmosfery, herectvi a navic jsem tu postradal i inteligenci vsech hovad, ktere se zdarma nechali pozvat na "veprove" hody. Slabota. Norove kurva delejte s tim neco :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Norský snímek „Kadáver“ si rozhodně zaslouží pozornost. Jistě, není to vyloženě dechberoucí film, i když myslím, že slabším povahám ten dech přece jen vezme. Hlavně je to ale v tom, jak se zde dobře pracuje s celkem jednoduchým námětem, který byl využit nikoli k explicitním hodům, ale vlastně k emočně silnému snímku, kdy – pravda – finále už mi přišlo trochu moc na city. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k původu vzniku snímku jsem od Kadáver očekával svěží severský závan do zatuchlých hororových vod, jenže místo toho jsem se dočkal jen hromady sraček, která tedy rozhodně svěžest nenabízí a od ryzího Odpadu tuhle přitroublost zachránilo jen podmanivé prostředí hotelu, kde se většina filmu odehrává, neboť krom působivého vizuálu nabídl i chvílemi poměrně funkční atmosféru, jinak je tato podívaná ale vážně pořádný průser, a to především co se zápletky týče. Někdo by jí sice mohl považovat za originální, což se popravdě tedy nedá úplně popřít, nicméně jak její vývoj, tak zpracování, je jedna neuvěřitelná nuda, hloupost, nezáživnost, s tuctovými zvraty, idiotskými scénami, bez napětí, bez nějakého smysluplnějšího obsahu, se strašnými postavami a o obsazení radši ani nemluvě, to je směs nesympatických a nevýrazných držtiček, které musí být publiku naprosto ukradené. Závěr pak jen koresponduje se zcela marným předcházejícím dějem, takže otravná pointa, bez nápadu, bez překvapení, prostě ubohost. Téhle bídě by se tak měl každopádně každý hodně velkým obloukem vyhnout, neboť jde v podstatě o dost nebezpečný film, jelikož může svou děsivou nudností až zabít. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Záběry na hotel jsou ve skutečnosti záběry na hotel Imperial v Karlových Varech. (petikacka)
  • Sál, ve kterém diváci večeří a poté se v něm odehrávají rituály a závěrečná scéna, je v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. (vodelu)

Reklama

Reklama