Reklama

Reklama

Oloturé

  • Nigérie Òlòturé
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nigerijská novinářka se přestrojí za lehkou děvu, aby odhalila síť obchodníků s lidmi, a dostane se do polosvěta, kde ženy znají jenom ponižování a příkoří. (Netflix)

Recenze (12)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádny námet, a dá sa povedať, že viacmenej zaujímavé spracovanie. Od Nigérie som určite nečakal takú kvalitu. Celé to pôsobilo viacmenej autenticky a vierohodne, takže za to určite palec hore. Aj keď miestami trochu pokrivkávala logika (resp. naivita dievčat bola až príliš neuveriteľná), ale čo už, to nevadí. Štýl podania príbehu, v podstate bez servítky, to napokon dosť vynahradilo. Dievčence snívajúce o Európe však mali poriadne naivné predstavy o tom, že v Európe na ne čaká lepší život... (to by bolo určite zaujímavé, keby film pokračoval aj v tejto dejovej rovine "po prepašovaní" do Európy) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Reálná Wakanda! Společenství altruistických astrofyziků, humanistických kardiochirurgů, filantropických filosofů, nesobeckých nukleárních vědkyň, světospásných molekulárních mikrobioložek a dalších renesančních vzdělanců na nebývalém stupni civilizačního vývoje, kteří netouží po ničem jiném, než jet do Evropy a zdarma nám předat všechnu tu neskonalou moudrost, k dokonalosti vyspělou kulturní úroveň, mírumilovnou religiozitu, laskavý naturel, perfektní hygienické návyky, špičkové technologie, lásku k bližnímu a další převratné výdobytky v potu tváře po staletí budovaného, lidstvu prospěšného pokroku. A já radostně volám „Ámen, svatý Soroši, přesně tohle diverzitní osvícení tak strašně potřebujeme!!!“ a žehnám Netflusu, že v tomto strašlivě xenofobním světě neváhá otrávit zkurvené bílé rasisty kusem poctivé nigerijské filmařiny! Jen je trochu škoda, že do africké scenáristiky ještě nedorazila kauzální logika a behaviorální vzorce všech těch až komicky přehrávajících Australopitéků jsou přinejmenším pičózní, přičemž ochotnický spolek Beringei Beringei ty primáty tenkrát před Sygurny dával miliónkrát přesvědčivěji. A k tomu všetkému je to tak brutálne a krvavé, že si budete želať, aby ste boli z Óloturéj za dvadsať minút v Trnave. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tohle je první nigérijskej film, se kterým jsem se setkal a musím říct, že technicky mě mile překvapil. Ta novinářka sice byla blbá jak pondělí, co taky čekala, že se bude dít, když se infiltruje do nekompromisního gangu. Každopádně z těch černejch jsem měl totální respekt. Zajímalo by mě jak dělali casting na ty gangstery. Takový držky bych potkat fakt nechtěl... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tezke nigerijske drama, mezinarodni pribeh s africkou prichuti o mlade novinarce.Rucni kamera se trese, emocne se priblizuje k oblicejum. Herecky dobre vystihly zmatek a emoce, ale nektere vykony se mi zdaly prkenne. Zeny jsou stredem celeho filmu. Film ukazuje system z nehoz neni uniku a nema predvidatelne stastny konec. Neni zde duraz na zapletku. Spis jde o pokud vylicit temnou stranku prace sexualni pracovnice (znasilneni, biti,unosy...). Mnoho scen je tak skutecnych, ze to pusobi jako dokument. Pobavil me dotaz prostitutky, kolik stoji cesta do Evropy. "1200 dolaru" . Posteskne si, ze na to nema, coz nechapu proc ji to nemecka kanclerka "mom" Merkel nezaplati. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem šel do filmu spíš ze zvědavosti, protože s nigerijskou tvorbou jsem se ještě nikdy nepotkal. A první kontakt moc nedopadl. Jedná se vlastně o takové obyčejné šlapkovské drama se všemi vzorci, které známe z podobně laděných záležitostí našeho z kulturního okruhu. Nepůsobilo to na mě nijak intenzivně, postavy jsem si nedokázal nějak oblíbit i díky tomu, že se mi všechny pletly a co se záporáků týče, tak ti mi občas připadali spíš jako karikatury. Za pozornost tak stojí jen šamanský rituál, jímž musí prostitutky projít a celkem nepředvídatelný konec. Ale jinak nic moc. 30% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nigeria - zapadoafricka krajina, presne 50 %- 50% rozdelená medzi islam a krestanstvo. nechapem, preco sa tu riesia feministicke sracky - zeny poznaju ôlen ponizovanie a prikoria. No ja chcem politiku - v Nigerii boli dva statne prevraty 1966 a 1983. Nigeria ma 250 kmenov - no a problemy su vsade. K politike ani tuk, len same feministicke zvasty - nepocuvatelne. Jo, viem ze jestvuje Nollywood v Lagose, a reziser Kenneth Gyang je prvy reziser o ktorom viem z Nollywoodu. K filmu - len priemerne natocena rutina, nic viac, o par rokov to brutalne zostarne : 53 % ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Můj první nigerijský film o novinářce, která se infiltruje do světa prostituce a obchodníků s bílým masem. Začátek vypadá jako něco autentického, atmosféricky přesvědčivého ze špinavých zákoutí Lagosu a technicky je to vyspělejší než jsem čekal na africký film asi díky pláštíku Netflixu, jenže po dvaceti minutách z toho vyleze taková nepřesvědčivá naivita s teatrálností a přehrávanými hereckými výkony. Námět za tři slabší hvězdy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo slibně, ale pak jedno klišé na druhé. Správně bych měla soucítit s hlavní hrdinkou a dalšími zneužívanými děvčaty, ale já jim to vůbec nevěřila. Postavy ploché, celé to postrádá emoce, herecky těžce nezvládnuté, hudba uspávání hadů. Naprostá absence napětí, či nějaké gradace. Jednu hvězdu za téma a půl za lokaci. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Náhled mezi nigerijské prostitutky a jejich touha dostat se do Evropy. Novinářka v utajení. Mohlo se trošku přitvrdit. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně temný film. Temné prostitutky z temného předměstí temné Nigérie, to moc nerozsvítily ani ty nevkusný barevný chemlonový paruky co ty naducaný sestry Williamsovy nosily na hlavách. Kromě toho, že je to naprosto příšerně zahraný, to navíc vůbec nedává smysl. Novinářka chce napsat článek o prostituci nebo o pašování lidí nebo možná o něčem úplně jiným, takže se vydává za pouliční šlápotu. To jí ale moc dobře nejde, protože kdykoliv projeví nějaký zákazník zájem o její služby, tak začne s hrůzou v očích prchat, brečet, křičet a prosit o slitování, což nejspíš není úplně typické chování kněžek lásky. Ve výsledku je to ale stejně úplně jedno, protože to nikomu okolo nepřipadá ani trochu divný. Film se trochu rozjede až v závěru, ale pokud bylo jeho účelem upozornit na problém obchodu s bílým masem, tak měli radši natočit něco o obchodu s bílým masem a ne o autobusovém zájezdu skupiny afrických prostitutek do Evropy. ()

Zlty_Dodo 

všechny recenze uživatele

Film o čiernych kurvách, nehrá tam ani jeden beloch či aziat. Dej sa točí okolo novinárky, ktorá sa infiltruje medzi kurvy aby neviem čo.. vlastne všetky tie ľahké devy sú chúdence, lebo.. Fajčia, honia a trtkajú s domorodými zákazníkmi a potom zistia, že v Európe bude lepšie, tak sa splašia a že poďme my do Európy, tam budú tie kokoty pestrofarebnejšie asi... ako to dopadne som skutočne dopozeral, ale len zo zvedavosti.. dal by som 1* ale zase je to poučné, black cunts matter ()

Reklama

Reklama