Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenze (61)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Velmi precizně natočený snímek. Roztomilá holčina byla unesena a co potom je vážně supr. Z některých dialozích šel i mráz po zádech. Zajímavé občas bylo, že ta herečka je vážně malinká a drobná. Občas to vypadalo i divně, říkal jsem si, že ji snad digitálně zmenšili, ale ona asi takhle fakt vypadá, prostě přerostlá. No hustý. Určitě doporučuji. Není to klasicky ukecané krimi. Akorát těch znásilňovavacích scén bylo málo, mohly být aspoň důraznější. 85/100 ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Televizní film s velmi silným příběhem podle skutečné události, který by se rozhodně nemusel stydět jít do kin. Výborný přesvědčivý výkon Katie Douglas, jenž ztvárnila oběť únosu násilníkem a když už se jí podaří osvobodit, to nejhorší teprve přijde — děsivá rodina, neschopní policajti, které by za takové jednání k oběti člověk nejraději viděl šlapat chodník. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A takový to byl dnes krásný podzimní den... Pak jsem si pustil tenhle film a všechno zešedlo. Já vím, že teď zas budu politicky nekorektní a genderově nevyvážený, ale jsem už natolik opotřebovaný životem, že na to zvysoka...kašlu. Já prostě násilí na ženách nemám rád, takže mi snímek svým obsahem nedělal příliš dobře, pokud jde ale o formu, ta se povedla velice. Scénář se kupodivu jen neochotně občas vzdálil skutečným událostem, takže musím uznat, že si skutečná Lisa McVey zaslouží sakra velký obdiv za to, jak dobře dokáže svou hru hrát, přestože jí na samém začátku rozdali extrémně mizerné karty. Katie Douglas vystřihla titulní roli parádně a doufám, že bude v budoucnu dostávat u filmu více prostoru, už teď mám několik nápadů, které herečky by mohla hbitě nahradit. Obvykle se snažím své komentáře/ recenze odlehčit nějakými těmi humory, ale tady se mi nechce. Vydařená záležitost. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Točit filmy podle skutečné události je skoro pokaždé sázka do loterie. Držet se co nejvíc faktů a přitom aby to bylo divácky chytlavé je někdy sakra dřina. Ale tady tvůrci zabodovali a ano, ani to kafe jsem si nešla udělat. Přitom žádné klišé a nebo citové vydírání se nekonalo. Jeden by řekl, že to bere Lisa téměř se stoickým klidem a proto jí možná zprvu nedůvěřovali ani na policii natož drahá babizna. Jenže zdání mnohdy klame. Za mě spokojenost a Lise přeji spokojený, klidný život i když tam co pracuje, to asi moc klidné není. ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

No ty vole! tak to bylo silný kafe teda.. a ještě podle skutečné události.. obrovskej respekt této děvčici, protože ano, tohle bylo výjimečné a ona je výjimečná. Celej život v prdeli, pak se jí stane toto a ještě ji pomalu nikdo nevěří. Jinak film jako takový je podle mě skvěle zpracovanej, hlavní protagonistka podle mě výborně a přesvědčivě zahrála a vzhledem k takto silnému tématu si dovoluji dat za plnej. :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Okrem televízneho vysielania sa film dočkal aj špeciálneho premietania v Tampe, v tom istom kine, kde bol v roku 1984 zatknutý Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Na premietaní tohto filmu sa zúčastnila skutočná aj skutočná Lisa McVey Noland (Katie Douglas). (Arsenal83)
  • Únosce a vrah Bobby Joe Long byl popraven smrtící injekcí 23. května 2019. (Morrighan)
  • Bobby Joe Long se narodil s extra X chromosomem, mutací známou též jako 47,XXY, jednou z variant Klinefelterova syndromu. (Morrighan)

Reklama

Reklama