Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (250)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I kdyby byla knížka dvakrát lepší než film, pořád nebude dobrá. To je tak, když se něco válí Netflixu 3 roky v šuplíku a vytáhne se to jenom kvůli stávce scenáristů, protože stojí vznik nového contentu. Existenciálně vztahové kecy s potenciálem na deset minut stopáže rozmrdané do celovečeráku. Nejlepší role samozřejmě Hanuš the Pavouk. 25% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobný problém tohoto filmu je ten, že se nejedná o typické sci-fi, jako spíš o existenciální drama, což jednoznačně není pro každého. A to, že v něm hraje Adam Sandler, který je mimochodem výbornej, tomu úplně nepomáhá. Průměrný divák totiž uvidí jeho jméno a bude očekávat zábavu a ne emotivní kolotoč člověka, který ve vesmíru bojuje sám se sebou. Trošku to tu působí, jako takový příběh Terence Malicka z vesmíru. Mně se ale tenhle film moc líbil. Má hloubku, zajímavé vizuální momenty a hlavně finále, které je naprosto fantastické. Až mi mimozemšťana Hanuše, kterého fantasticky namluvil Paul Dano, bylo dost líto. Nicméně fantastické je i to, že Netflix zfilmoval příběh českého autora. Sice s příběhem získal více ocenění za oceánem, než u nás, ale obdiv si to zaslouží. Pravda, že pár momentů působí pro Čecha trošku úsměvně (pár dobrých narážek na českou historii nebo český vesmírný program), ale když se přes to překlenete, tak musíte cítit hrdost. Tohle vidí celý svět a Adam Sandler tu nosí oblek, na kterém je našitá česká vlajka. Kolik takových filmů to má? ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní není vždy špatný. A tohle je opravdu zvláštní film, přesto není špatný, naopak je vlastně moc dobrý. Ale i tak je asi hodně důležité, aby vám to sedlo do nálady. A pokud filmu nedáte šanci, tak se asi ani nestane to, že budete chtít tu náladu vůbec mít. Asi je základ pochopení o čem to je doopravdy a zda jste s tím ok a zda vám vyhovuje způsob, jakým to je všechno podáno  :)  4,5/5 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Johan Renck je šikovný filmař, Adam Sandler je dobrý herec.... a to přece věděli všichni ještě před uvedením Kosmonauta z Čech! Co jiného tedy světu dává adaptace románu Jaroslava Kalfaře? V podstatě nic.  Jak je vesmírný pavouk Hanuš v podání Paula Dana působivý a Paul Dano svádí k úvahám nad tím, zda si dabéři už též nezaslouží své uznání v podobě oscarových nominací, veškeré jeho diskuze s Jakubem Procházkou s existenciálním přesahem nemají navzdory snahám žádnou hloubku a vedou do jisté míry k jednomu velkému nic. Hezky se na to kouká, Česko alespoň na Netflixu dočasně dostává svůj spotlight a to je tak všechno. Všechny ty sexy vesmírné mlhoviny a barevné palety ke spáse nestačí.... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Intimna cesta osamelého kozmonauta na ročnej misii mimo zem. Knihu som nečítal, Sandlera nemusím. Postavu strhaného, utrápeného človeka ktorý sa vyrovnáva s výčitkami som mu úplne neveril (možno miestami) a veľa krát som si predstavil že s iným hercom mohol byt výsledok lepší. Všetko čo sa odohráva na zemi je nudné, všetko čo sa odohráva vo vesmíre (mimo loď) je vizuálne škaredé a nezaujímavé. Ajtak má ale film zvláštne kúzlo. Vzťahová linka si ma napriek istej plytkosti získala. Počúvať CGI pavúka tiež na prekvapenie bavilo a ani neviem presne čím to bolo, no keď sme sa nachádzali vo vesmírnej lodi a pomalými krokmi sa blížili k finále, prevládala spokojnosť. Netflix natočil lacnú undergroundovu sci-fi drámu ktorá neobsahuje žiadne prekvapenie a technické vychytávky v nej vyzerajú ako z komunizmu. Vedel som si ju ale v rámci možností vychutnať. Ťažko sa mi to obhajuje, no je to tak. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Řídící centrum a pár dalších lokací se natáčely v Kongresovém centru v Praze. (formelin)
  • Věž, která se mihne před tiskovou konferencí s Jakubem (Sandler) a pár scén z výcvikového střediska jsou točené v bývalé Ústřední telekomunikační budově (ÚTB) na Žižkově, která je již zbouraná. (formelin)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno