Reklama

Reklama

Red Rocket

  • Kanada Red Rocket (více)
Trailer 3

Tenhle pornoherec má časy největší slávy dávno za sebou. Rozhodne se proto vetřít zpátky do svého rodného města v Texasu, aby tam naplánoval velký návrat do Hollywoodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (59)

Idego 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo daleko víc než Florida Project, protože koukat na skupinu uřvaných děcek snad z definice nemůže být příjemný, zato Mikey Saber je svým zvráceným způsobem sympaťák. Narcistní velkohubej sobec a lhář, kterýmu ale nakonec člověk i fandí, protože kdo by se z takové díry taky nechtěl dostat. Red Rocket je svým satirickým přístupem k sociálním bolestem Ameriky skvěle vybalancovaný. Sean Baker tady servíruje svěží směs dramatu a komedie. Celou dobu se to drží ve středním módu, není to ani vyloženě k smíchu, ani z toho člověku netrne, ale ten neustále přítomnej kontrast bezčasí a vykořeněnosti, ve kterým Mikey proplouvá jahůdkovým pokojíčem a Donut Hole, tomu dávají jedinečnou atmosféru. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sean Baker nás bere na exkurz mezi texaské maloměstské pochybné existence, jejichž životní osudy jsou možná politováníhodné, přesto poutavé a v každém případě zcela uvěřitelné a chvílemi podvratně sympatické. Zvlášť hlavní (anti)hrdina v podání Simona Rexe je tak charakterově nízký prospěchářský hovado, že je ho člověku až srdečně líto, protože on je tak čistá duše, že si to sám neuvědomuje a asi nikdy ani neuvědomí. A film ho za to nijak nesoudí. Red Rocket je snímek, který byl letos prakticky ignorován na všech velkých filmových oceněních a přitom patří k tomu nejlepšímu, co jsem z loňské filmové produkce viděl. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, že mi to atmosférou připomíná Florida Project a ono je to od stejného režiséra :). Baker dokázal zase sehnat do rolí prakticky neznámé tváře a vytvořil hodně sympatické dílo, na které bych se vydržel dívat celý den. Díky klukům z RLM, že mě na film upozornili! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(82/2023) / Zbožňujem tieto indiečka z amerického vidlákova. Film je podľa mňa super napísaný a aj keď tempo je zdanlivo pomalé, stále sa dačo deje. Veľmi originálny námet a ale fakt perfektný týpek v hlavnej úlohe vystrelili túto v podstate bežnú nezávislácku žánrovku do top ligy. Sam Baker je nesporný talent v podstate si na tomto 'trash' žánri vybudoval slušnú povesť a je napríklad aj členom akadémie. Som veľmi zvedavý na ďalší film, pretože po The Florida Project a Red Rocket sú očakávania veľké. (9/10) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet vcelku bizarný, ale napokon schopná mierne nadpriemerná dramédia, aj keď nič prevratné. Rola prospechárskeho a vypočítavého špekulanta Mikeyho bola skutočne zaujímavým ťahúňom celého filmu. Keď sa to tak vezme, táto postavička pôsobila relatívne sympaticky a príjemne, hoci vo svojej podstate to bol od prírody hajzlík. Jeho suverénne vystupovanie a hlášky ma fakt bavili. Na konci mi ho bolo normálne ľudsky ľúto, hoci nič iné si ani nezaslúžil. Mimochodom, Suzanna Son, celkom fajn a sympatická herečka. 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Texas, predovšetkým v meste Texas City a Galveston. (Real Tom Hardy)
  • Simon Rex přijal roli Mikeyho po telefonátu s režisérem Seanem Bakerem, který velmi nerad jedná s agenty herců. Za tři dny se dostavil připravený na natáčení v Texasu. (HellFire)
  • V rozhovoru pro LA Times se Suzanna Son nechala slyšet, že když sledovala konečnou verzi filmu o samotě ve svém bytě, byla velmi nervózní, protože nevěděla, co čekat od erotických scén. Aby svou nervozitu setřásla, chtěla si zatančit, ale přitom si zlomila nohu. Pět dnů na to se ocitla na premiéře filmu v Cannes se sádrou na noze a v kolečkovém křesle. (HellFire)

Reklama

Reklama