Reklama

Reklama

Tajemství

(festivalový název)

Obsahy(1)

Naoko a její sedmnáctiletá dcera Monami jedou v autobuse, který se zřítí do propasti. V nemocnici se stane něco neobvyklého. Duše matky se přesune do těla dcery. Matka v dceřině těle tomu nechce zpočátku uvěřit a nevěří ani její manžel. Naoko tak navenek hraje svoji dceru, ale doma se stává manželkou. Věkový rozdíl mezi ní a manželem je však značný. Naoko se rozhoduje jestli bude nadále žít se svým manželem, nebo si najde přítele svého věku a bude si užívat mládí. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (29)

runner85 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok sa mi veľmi páčil, krásna zimná krajina a "cesta do neznáma" vo mne hneď nahodili úsmev na tvári. Postava otca mi ale prišla trošku nevýrazná, beriem síce na vedomie, že ťažko sa dá vyrovnať zo stratou tela manželky a duše dcéry, ale i tak, dajako mi tam chýbali emócie a slzy. Postava dcéry / manželky / sa mi ale páčila, v mladom tele sa rozhodla, že si bude opäť užívať život, i keď popri tom tiež nevie ako sa má k svojmu manželovi / otcovi / správať. Celé mi to ale prišlo opäť neskutočne pomalé a naťahované a tá posledná polhodinka mi vôbec neprišla dajako dojemná ... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Křehký a přes fantastičnost zápletky kouzelně civilní příběh nejen o lásce, ztrátě, bolesti a naději. Dojemný a přece úsměvný, kde všechny drobné nedostatky vyhlazuje okouzlující Ryoko Hirosue v roli Naoko/Monami. A přestože příběh těžce selhává když téměř ignoruje pocity rodičů ze ztráty dcery, podaří se mu postupně chytit balanc a vtáhnout diváka do netradičně komplikovaného vztahu, rozehraného s pomocí zcela přirozených a věrohodných pocitů a reakcí Heisukeho i Naoko. A ten závěr.. Jak mě v prvním okamžiku naštval, tak mě posléze nadchl i když bych raději bral jemnější narážku. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Na mě působil snímek až moc hřejivě a neupřímně. Stotřicet minut také napínavosti a spádu nepřidalo. Jen aby ho nezahlédl Rob Schneider s touhou vytvořit remake. Žádné další Rob Schneider is Da Derp Dee Derp Da Teetley Derpee Derpee Dump. Rated PG-13, kde se transformuje do někoho jiného vidět netoužím. 65 % ()

prome 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mi vůbec nesedl. Volně plynoucí děj je tady spíše na škodu, než k užitku (sám sobě se teď divím, protože mi většinou nevadí). Zápletka je sice originální, mě však nijak zvlášť nezaujala. Nemůžu jinak a hodnotím 3* a to hlavně za Ryoko Hirosue, díky které jsem to dokoukal až dokonce. Nebýt jí, tak by mé hodnocení bylo rozhodně nižší a možná bych to po chvíli vypnul. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Námet ma zaujal, ale vôbec mi nesadol smer akým sa dej odvíjal. Potom čo pri nehode autobusu prizabije matku s dcérou, tak sa duša matky presunie do tela dcéry, ktorá to prežije a telo matky zomiera. Ako sa s touto situáciou vyrovná a ako k tomu pristúpi jej manžel? To je námet hodný na poriadne smutnú drámu. Ale tvorcovia k filmu pristúpili ako ku komédii. Matka v tele dcéry sa so stratou dcéry vyrovná behom minúty filmu a začne rozmýšľať ako si užije nový život. Manžel zase premýšľa nad tým, či si to má s manželkou v tele dcéry rozdať alebo nie. A ja som si celý čas hovoril WTF? Správanie postáv mi vôbec nesedelo. Línia so synom vodiča osudného autobusu a jej vyústenie na mňa bola až príliš nepravdepodobná. Proste smerovanie príbehu ma celý čas sralo. Vtipné scény mi pripadali nemiestne a občasné snahy o zdramatizovanie u mňa tiež nefungovali. Film zachraňujú aspoň herci. Ako vždy roztomilá Rjóko Hirosue v úlohe matky/dcéry a sympaťák Kaoru Kobajaši v úlohe otca. Znova si to ale rozhodne nepozriem a film je pre mňa skôr sklamaním. 5/10. ()

Reklama

Reklama