Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin, Hannah a šestnáctiletá dcera Samantha tvoří šťastnou rodinu. Hannah ale cítí, že její dcera prochází krizí a rozhodne se s ní na pár dní odjet. Během cesty dojde k nehodě a Benjamin musí náhle čelit velké tragédii: jeho žena i dcera upadly do těžkého kómatu. Hannah nabývá vědomí jen na okamžik, kdy naposledy stiskne ruku své dcery, která právě otevírá oči. Poté Hannah umírá. Benjamin, zdrcený ztrátou své ženy a šťastný, že jeho dcera je naživu, postupně nabývá dojmu, že duch Hannah vstoupil do Samantina těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Nevim co si mám o tom myslet. Po autonehodě daruje matka život své dceři. Její tělo zemře, ale duše zůstává na zemi, a to v těle právě její dcery Sam. Náplní filmu je nejspíš pochopení myšlení a cítění 16tileté dívky, díky tomu, že matka žije její život. Ke konci se Samanthě navrátí její vlastní duše. - nápad mi přijde dost lacinej ..a pokud si zachovat myšlenku, tak né prosím v takovémto provedení a v takovémto nemysteriózním nedramatu co nemá absolutně žádný spád. Nicméně chtěla jsem dokoukat do konce, už jen proto, že "tatík" byl celkem fešák a dcerunka mi do role skvěle padla :) ..a kupodivu mě nedělalo problémy film s klidem dokoukat..takže co s tím ? - Dvě hvězdičky a půl jako záloha k dobru ;) ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Film se silným poetickým nábojem, který má bohužel občas tendenci sklouznost do mezí kam nepatří. Přesto si myslím, že se jedná o povedený film, který ukazuje na to, co v současnosti lidé kvapem ztrácí, a co budou další generace muset znovu objevovat - lásku a šťastnou rodinu, která vás dokáže ochránit i v těch nejtěžších životních situacích. "Dnes jsem se díval do mnoha párů očí, ale můj den nezačne, dokud se nepodívám do těch nejkrásnějších očí na světě - do těch Tvých ". Abychom poznali jednání druhé generace měli bychom chvíli ztrávit v jejich těle. Závěrem chci jenom napsat - Duchovny, závidím ti většinu tvých rolí. ()

Reklama

KayTee 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tenhle film až tak nezatracovala. Není to nic extra, ale otevírá se zde dost věcí k zamyšlení - od života dnešních puberťáků až po převtělování. Navíc mě bavilo sledovat, jak se otec pere s tím, jestli to je vůbec možné a následně se svými pocity a potřebami. Olivia Thirlby podala výborný výkon a svojí v podstatě dvojroli zahrála přesvědčivě. Jo...celkem se mi to líbilo... ()

Shadowspark 

všechny recenze uživatele

Výraz "drama" opět nabralo nový rozměr. Manželka a dcera v jedné nehodě, manželka umře a její duch se přenese do těla dcery a dceřina duše je "potlačena". Když už chce někdo dělat spirituálně nebo duchovně založené drama, tak by podle mě měl promyslet nápad a zpracování. Film docela ušel a "šťastný konec" to víceméně byl. Hlavním tématem zde byla cesta k poznání, vcítění se, empatie. Matka si na čas nazuje boty své dcery - i když nedobrovolně - a pak v nich pár měsíců i chodí - jejda. Dcery mi pak na konci bylo líto, jak se "probrala", ale věci se obrátily k dobrému směru, což je podle mě u takových filmů hlavní. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s uživatelem Praxis. Zajímavé táma, výborná Lili Taylor, mdlý a pasivní Duchovny, useknutý konec. Mohlo z toho být mnohem víc, kdyby se propracovaly pocity a strasti hlavních hrdinů. To se však nestalo. The Secrat je dle mého skromného názoru remake japonského dramatu Himitsu, který se opravdu povedl (žádná polovičatost). Himitsu můžu jen doporučit. Převtělené pak dávám lepší 2 hvězdičky (55 %). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Podle hinduistického pohledu se nesmrtelné „to“ (átma) nerodí ani nikdy neumírá, nikdy nevzniklo ani nikdy nezanikne a po smrti těla vstupuje do těla nového zrovna tak jak člověk odhazuje zchátralé šaty a bere si šaty nové. Tento cyklus zrození, úmrtí těla a převtělení (samsára) pokračuje až do definitivního osvobození (mókša). (formelin)

Reklama

Reklama