Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vetřelci z vesmíru unesou pozemské superhrdiny a jejich děti se musí naučit táhnout za jeden provaz, aby zachránily svoje rodiče i celou planetu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Rok 2019 – R. Rodriguez s Alitou ukázal, že keď chce, tak vie natočiť zmysluplné filmy, kde špeciálne efekty a herecké výkony sú viac-menej na rovnakej úrovni. Jeho aktuálny počin, ktorý bez problémov zafinancoval Netflix, je (ne)priamym pokračovaním The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D. Why Mr. Rodriguez? Bohužiaľ je to na podobnej úrovni ako „predchádzajúci“ snímok. Vizuálna stránka síce je prijateľná, avšak strašne pripomína úroveň „Disney channel“ (to nebola žiadna pochvala). Pre dospelých je veľké utrpenie pozrieť tento „film“ do konca, pre najmenších by som to radšej nepúšťal. R. Rodriguez si vzal na seba všetko (scenár, réžia, kamera, hudba), možno začlenenie ďalších ľudí ako aj ich názory do tvorby by nezaškodilo. P.S.: Netflix má neskutočný talent zafinancovať také filmy, ktorých scenár by mal zostať niekde hlboko v šuplíku. Osobné hodnotenie: 35% (odpad!) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Superhrdinové stále hýbají filmovým světem, avšak nikdo si nevšiml, že je vše určeno převážně pro starší diváky. A tak Robert Rodriguez bouchl do stolu a natočil superhrdinský snímek právě pro ty mladší. Nejedná se však o rodinný film, ale skutečně vyloženě čistě o dětský. A rovnou superhrdinská týmovka. ´We can be heroes´ (Můžeme být superhrdinové) je fráze s určité písně Davida Bowieho a jestli jde o odkaz či je společná myšlenka jen čistě náhodná můžeme jen spekulovat. Rodriguezův rukopis je znát, takže je to celé v duchu předchozích dětských snímků ´Spy kids´ ( 2001), ´Dobrodružství Žraločáka a Lávovky´ 2005) a ´Prckové´ (2009). Žraločák a Lávovka se tu dokonce i objevují. Snímek obsahuje spoustu odkazů jak na tým Liga spravedlnosti, tak i X-Man. První tým připomínají dospělí, druhý jejich děti. A aby toho nebylo málo, neonovým prostředím se vzpomíná i na známý průserový snímek Joela Schumachera ´Batman a Robin´ (1997). Koncept celého příběhu a daných akcí je tedy dosti odlehčený a to přemírou pocitu dětinství. Proto je na každém kroku snůška nesmyslů i pro takový film. Starší divák, odkojený snímky od Marvelu či DC, tak nad tímto počinem přirozeně ohrne nos. Leckterých násilných scén se tu v žádném případě nedočkají. Dobrodružství superhrdinských dětí tak působí jako obyčejná dětská hra a nakonec, proč ne. Proč by si i dětští diváci, podle tohoto filmového vzoru, nemohli hrát na superhrdiny a zachraňovat svět. Žádné drama, žádné napětí, jen prostoduchá dětská zábava, která by děti oslovit mohla. Záleží však samozřejmě, ostatně jako vždy, na diváckém přístupu. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem až doposud neviděl ani jeden díl Spy Kids, nemohu porovnávat, jak moc navázal na tuto svou sérii tímto snímkem, nicméně pokud mají tyto filmy podobnou úroveň, jako právě nyní We Can Be Heroes, tak ani nikdy žádný díl vidět nechci. Tohle je totiž naprosto debilní i pro malé děti. Samozřejmě by měl divák již dopředu od takovéhoto typu filmu čekat naivitu, infantilnost, kýčovitost a absolutní nenáročnost, ovšem i takovéto filmové kousky, určené pro velmi mladistvé publikum, by měly mít své mantinely, a ty zde Rodriguez zle překročil. A je naprosto k ničemu, že casting, především tedy dětských rolí, nabídl poměrně sympatické a výrazné tváře, když pak z nich jejich tvůrci udělají pitvořící se hňupy a nutí je dělat teatrální opičárny. Vrcholem nicméně je závěrečná pointa, kterou s okamžitou platností pasuji na nejtroubovitější závěr posledních let, dělající z veškerého předešlého dění nejzbytečnější záležitost vůbec. To snad nemohl nikdo myslet ani vážně! Jinak efekty odpovídají dostačujícím potřebám dětského obecenstva, ovšem atmosféra, či napětí se zde nevyskytuje, a co se přímo samotné zápletky týče, jako minimálně ústřední nápad docela dobrý, ovšem jeho zpracování katastrofální. Určitě tedy zkrátka beru v potaz, že Rodriguez natočil tuto podívanou primárně pro děti, nicméně opakuji, toto bylo fakt moc blbý už i pro ně a především ten závěr je naprosto neodpustitelný. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zlí mimozemšťané unesli superhrdiny a jejich děti teď musí objevit sílu týmové spolupráce a kamarádství a zachránit svět. To vše pod dohledem Roberta Rodrigueze, který se pokouší navazovat na Spy Kids a Žraločáka a Lávovku, takže je to všechno celé dost nevkusně barevné, předvídatelné, špatně zahrané a pro dospělého diváka až fyzicky nepříjemné. Na druhou stranu nevidím důvod, proč by se na to kdokoliv dospělý měl dívat. Ale dětem by se to líbit mohlo, to zase jo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Migrenami netrpim, ale tento film je dobre doporuceni. Misto chuvy posadte deti k obrazovce,ale stujte ve vedlejsi mistnosti. Detem film da vse co chteji, dospelym uz mene. Je zde dost akce a trochu humoru. Vzbuzuje to predstavivost. Pripomina to detskou verzi Muzi v cernem. Pokud vase babicka jeste nema sveho superhrdinu,tak ji film doporucte. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Texasu v USA. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno