Reklama

Reklama

VOD (1)

Film mistrovsky popisuje autentický životní příběh Mohamedoua Oulda Slahiho (Tahar Rahim), který byl zajat americkou vládou a bez obvinění a soudu byl po dobu 14 let protiprávně vězněn v zadržovacím táboře v Guantánamo Bay. Když už Slahi ztrácí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekané spojence v obhájkyni Nancy Hollanderové (Jodie Foster) a její spolupracovnici Teri Duncanové (Shailene Woodley). Společně čelí nespočetným překážkám v zoufalé snaze o spravedlnost. Jejich nesmlouvavým protivníkem je vojenský žalobce, podplukovník Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Výsledkem jejich právnické bitvy jsou zcela šokující odhalení… (Magic Box)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

frank1974

frank1974 (hodnocení, recenze)

OBSAH:Na základe najpredávanejšieho monografie NY Times „Guantánamo Diary“ od Mohameda Oulda Slahiho je toto skutočný príbeh Slahiho boja za slobodu po tom, čo bol americkou vládou roky zadržiavaný a väznený bez obvinenia. Osamelá a obávajúca sa Slahi nachádza spojenkyne v obhájkyni Nancy Hollanderovej a jej spolupracovníčke Teri Duncanovej, ktorá bojuje proti vláde USA v boji za spravodlivosť, ktorá testuje ich záväzok voči zákonu a ich klientom na každom kroku. Ich kontroverzné presadzovanie spolu s dôkazmi, ktoré odhalil impozantný vojenský prokurátor podplukovník Stuart Couch, odhaľuje šokujúce pravdy a nakoniec dokazuje, že nemožno zamknúť ľudského ducha.

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Reklama

Reklama