Reklama

Reklama

VOD (1)

Film mistrovsky popisuje autentický životní příběh Mohamedoua Oulda Slahiho (Tahar Rahim), který byl zajat americkou vládou a bez obvinění a soudu byl po dobu 14 let protiprávně vězněn v zadržovacím táboře v Guantánamo Bay. Když už Slahi ztrácí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekané spojence v obhájkyni Nancy Hollanderové (Jodie Foster) a její spolupracovnici Teri Duncanové (Shailene Woodley). Společně čelí nespočetným překážkám v zoufalé snaze o spravedlnost. Jejich nesmlouvavým protivníkem je vojenský žalobce, podplukovník Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Výsledkem jejich právnické bitvy jsou zcela šokující odhalení… (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Tahar Rahim (Mohamedou Ould Slahi) ve filmu hraje muže obviněné z teroristických útoků 9/11, ale v roce 2018 si ironicky zahrál FBI agenta Aliho Soufana, který teroristické útoky 9/11 vyšetřoval, a to v seriálu The Looming Tower (od r. 2018). (hansel97)
  • Film je založen na memoárech Mohamedoua Ould Slahiho nazvaných „Deník z Guantánama“ (v originále „Guantanamo Diary“), které byly vydány v roce 2015. (oli009)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Juhoafrickej Republike, Mauritánii a USA. (MikaelSVK)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Reklama

Reklama