Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve smyšleném středověkém království žijí dva chudí sirotci, May a jeho sestra Marta. Skupina banditů unese Maye. Chtějí totiž využít jeho magické schopnosti. May umí na velkou vzdálenost vycítit zlato. (Filmbox)

Recenze (101)

Braddy 

všechny recenze uživatele

Některé filmy, které člověk viděl v dětství a má na ně úžasné vzpomínky by skutečně už do smrti neměl znovu vidět. To co mě v dětství uchvátilo a zanechalo nesmazatelnou vzpomínku (zejména scéna s morem) už dnes vůbec tak hrůzně nepůsobí. V dětské vzpomínce ta pasáž s morovým průvodem zabírala dost velkou část filmu, ve skutečnosti je to velmi kraťoučká scéna. Ale i tak je natočena zajímavě a působivě. Celkově je film dost ponurý, rozhodně bych jej pohádkou nenazval. ()

after.rain 

všechny recenze uživatele

Nočná mora z detstva sa vrátila! Videl som to ako malý, psychikou to otriaslo vcelku kvalitne, len som si nevedel okrem Orlandovho mena, vynálezu krídel a morovej epidémie spomenúť na nič. Po rokoch som to videl znova a udrelo to presne takou istou silou! Neskutočne temná záležitosť, v tom najlepšom slova zmysle... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rozprávka s relatívne originálnym dejom, ktorý má dve samostatné línie - jednak samotné putovanie s cieľom nájsť strateného bračeka, jednak bolesť bračeka v prítomnosti zlata, na ktorú si neskôr zvyká, rovnako ako si človek zvyká závislosť. Rozprávka má atmosféru, kvalitnú výpravu a občas sa vydarili aj triky. Záver atypicky na rozprávku depresívnejší, čo nie je vôbec na škodu. Škoda len, že je rozprávka relatívne uvrieskaná a hlavná hrdinka je taká blbá hysterická a nesympatická bloncka, ktorá na rozdiel od svojeho brata - div sa svete - nestarne. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh, na který bych však děti koukat nenechala, především kvůli úmrtí jedné z postav a hororovému zobrazení moru. Pro dospělého však Pohádka o putování (tento název mi opravdu přijde hodně zcestný - vzhledem k tomu, že se jedná spíše o fantasy příběh) může představovat příjemně strávených 100 minut, obzvlášť díky zajímavým myšlenkám (nejvíce si mě získalo Orlandovo přirovnání lidského těla k planetě). Závěrečná scéna je sice poněkud nečekaná, její skvělý hudební doprovod z ní ovšem pro mě vytvořil silný emocionální zážitek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

No já nevím....všechny aspekty kvalitního putování-movie to má, potkáváme zajímavé lidi, bojujeme proti zlu a je tam spousta podobenství, která mohou znamenat cokoliv. To vše je v pořádku. V nepořádku je to, že hlavní hrdinka pořád hystericky ječí a vyvolává tím u mne podobné záchvaty. Možná to je chyba českého dabingu, nevím. Celé mi to ta holka zkazila. Nepochybně silné momenty střídají momenty zcela banální, jakoby film byl točen v šedesátých a ne osmdesátých letech. Pro mě je tato pohádka lehounce pod hranicí sledovatelnosti. 45% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Malého uneseného Maje nehraje chlapec, ale dívka Ksjuša Pirjatinská (uváděná také jako Ksenia Pirjatinskaja). (Robbi)
  • Z mladšího bratra hlavní hrdinky se stane během krátké chvíle zralý muž, sestra však zůstává stále stejná. (JARDAHONDA)
  • Tento sovětský fim se točil mimo jiné v Českém Krumlově a objevil se tu i hrad Kost a Trosky. (Mariin)

Reklama

Reklama