Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (193)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V kontextu Encanto jsem vůbec nečekal nějaké zlepšení, i jsem si nějakou dobu myslel, že je od Pixaru obojí, leč momentálně stále Pixar tvoří vyspělejší animáky než Disney, i když na velkou pecku z ranku Up stále čekáme. Proměna je ale sympatická podívaná s mnoha přesahy, u které se ani dospělý nenudí a děti si v něm najdou spoustu oněch pand. Že bych ale potřeboval film někdy v budoucnu vidět znovu, to se říci úplně nedá, třeba až s dětmi. PS : Etnikum hlavní postavy mi došlo až po vjezdu do Chinatown. :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec viac záležitosť pre rovesníčky hlavnej hrdinky, než celorodinný film. Turning Red ma tak najviac upútal prostredím Toronta, na ktoré mám krásne spomienky. Finále v Sky Dome, Čínska štvrť a CN Tower. A príbeh adekvátny pre cieľovú skupinu. Čiže animák, ktorý na jeden krát poteší, ale nikdy ho už vidieť nepotrebujem. Asi ani s potencionálnymi potomkami v budúcnosti. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Marně bojuju s tím, že mi všechny animované pohádky poslední doby přijdou hrozně stupidní... a vlastně pro děti nevhodné. Já nevím, ale kdyby z tohohle vystříhali vše, kde není panda, bylo by to super! Protože vše, co pandu neobsahuje, je prostě bizár... nějak se neumím smířit s tím, že se to dětem líbí... takže dávám jednu hvězdu za roztomilou pandu, druhou hvězdu za to, že to aspoň nebylo sprosté, ale zbytek si nechávám pro něco, z čeho nebudu mít bolesti za krkem (z toho nevěřícného kroucení hlavou). ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Od "Turning RED" som asi veľa očakávala. Dokonca som mu venovala vzácny čas v deň mojich narodenín a pretože nielenže absolútne nenaplnil moje očakávania, ale ešte aj na plnej čiare sklamal, tak preto hodnotím prísne. Toto bola akože fakt pixarovka disneyovka?!!! Pre mňa je Turning Red NAJHORŠÍ PIXAR DISNEY FILM, aký som doposiaľ videla. Obrovské sklamanie. Na film som sa tešila, dokonca som plánovala vziať deti do kina. Mám veľmi rada hudbu Finneasa a Billie Eilish a tešila som sa, že konečne tu máme nejaký animák z kanadského prostredia. Začnem však príbehom. Vôbec sa mi nepáčil. Čo majú všetci prepánajána s tými "ancestors"?!!! Nedávno sme to mali v "Encanto" (tam to ale bolo prijateľnejšie) a teraz aj tu. Film nebol ani pekný, ani zaujímavý a ani vtipný!!! Prekvapivo ani animácia na mňa nezapôsobila. Som to len ja alebo mal ešte niekto ten pocit, že hlavná hrdinka nevyzerala úplne ako Číňanka? Neviem, či to bol účel alebo nepodarená animácia. Všímala som si aj detaily, ruky 13 ročného dievčaťa vyzerali ako ruky škôlkárky a celkovo vyzerala veľmi detsky. A tá dievčinka je podľa mňa NAJOTRAVNEJŠIA a najnesympatickejšia Disney/Pixar hlavná postavička VŠETKÝCH ČIAS!!! Celý film nemá ani jednu sympatickú postavu. A teraz k hudbe, jediná pekná skladba zaznie až ku koncu záverečných titulkov. A Toronto a celkovo Kanada? Sklamanie. Nebolo to ani kanadské a ani dostatočne čínske. Samotný scénar je tak slabý ba až hlúpy. Teraz jeden SPOILER: Niekto prekazí veľký koncert, zdemoluje celú arénu, vyženie divákov a tá Boy Band im ešte zahrá? Nedávalo to zmysel!!! Našla by som aj nejaké pozitívum? Jedine posolstvo o priateľstve, ktoré keď je silné a ozajstné všetko zmôže. Rodinné vzťahy sa mi tu nepáčili, matka bola crazy a otec pod papučou. Vychádza mi to teda na 1* a som rada, že sme nakoniec do toho kina nešli. Dodatok: Deti to nebavilo. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

V jádru sice jednoduchá, ale veskrze sympatická a trefná coming of age metafora pandou. Je to takový ten novodobý Pixar na půl plynu, což znamená, že hranice originality se nikam neposouvají, ale animací jde stále o nadprůměr. Dobře známý vizuál studia tentokrát šmrncnutý asijskými přísadami podpořený již několikrát adaptovaným, ale stále dobře zpracovaným, příběhem pojednávajícím o dospíváním mladého člověka a adaptace jeho vztahů s rodiči v návaznosti na tuto snahu o nabývání vlastní svobody a nacházení vlastního místa ve světě. Příjemné. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Na jedné ze záchodových kabinek v Meiině škole je samolepka s klaunem, která odkazuje na film Hledá se Nemo (2003). (BMW12)
  • Chrám byl inspirován chrámem Bok Kai, historickou památkou v kalifornském Marysville, kterou v roce 1880 postavila místní čínská komunita. Zvláštní poděkování je uvedeno v titulcích. (BMW12)
  • Po Carlu Fredricksenovi z Vzhůru do oblak (2009) a Joe Gardnerovi z Duše (2020) jde o třetí film Pixaru, jehož hlavní hrdina nosí brýle. (ČSFD)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama