foto

Sasha Roiz

  • nar. 21.10.1973 (46 let)
    Tel Aviv, Izrael

Biografie

Sasha Roiz se narodil 21. října 1973 v Izraelském Tel Avivu. Jeho rodiče jsou ruskými židy a v roce 1980 se celá rodina přestěhovala do Kanadského Montrealu. Sasha studoval historii, až poté se připojil k divadelní škole v Montrealu. Později absolvoval Guoldford School of Acting v Anglii.

Objevil se v řadě televizních seriálů, na kontě má takové kousky jako CSI: MIAMI, NCIS, DR. HOUSE, MENTALISTA, ANATOMIE LŽI nebo TERMINÁTOR: PŘÍBĚH SÁRY CONNOROVÉ. Výraznější roli dostal v seriálu SKLADIŠTĚ 13, kde hrál jednoho ze „záporáků“ třetí série - nesmrtelného Marcuse Diamonda.

V roce 2008 dostal roli Sama Adama v seriálu CAPRICA. V roce 2011 byl obsazen do jedné z nejzáhadnějších postav seriálu GRIMM. Hraje tady Kapitána Renarda, jehož úmysly rozhodně nepatří k těm, které by se daly označit za křišťálově čisté.

Momentálně žije v Los Angeles, plynně mluví třemi jazyky a to anglicky, francouzsky a rusky. Rád se věnuje fyzickým aktivitám všeho druhu, ale i čtení a psaní.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2020 Superman: Red Son
2014 Pompeje
2012 Extracted
Neighbors
2010 Odpočítávání
2008 Victor Davis: Cesta na vrchol (TV film)
2006 16 bloků
Muž roku
2005 Přepadení 13. okrsku
Stav nouze (TV film)
Země mrtvých
2004 Dead Lawyers (TV film)
Den poté

TV seriály

2019 Departure (TV seriál)
End Game (E06)
Grounded (E05)
Sabotage (E04)
další epizody (6)
Lucifer (TV seriál)
Všechno je v pořádku (S04E01)
Kravaťáci (TV seriál)
Special Master (S09E02)
Everything's Changed (S09E01)
Rocky 8 (S08E11)
2018 Posedlý pomstou (TV seriál)
All About Eve (S02E10)
Salvation (TV seriál)
Ať už to dopadne, jak chce (S02E06)
Ztratili jsme Bílý dům (S02E05)
Zločiny a trest (S02E03)
další epizody (5)
2017 Salvation (TV seriál)
Spiknutí proti Americe (S01E13)
Pelyňkové proroctví (S01E12)
Všechno nebo nic (S01E11)
další epizody (4)
Grimm (TV seriál)
Konec (S06E13)
Zerstörer přichází (S06E12)
Za zrcadlem (S06E11)
další epizody (13)
2016 Grimm (TV seriál)
Začátek konce 2/2 (S05E22)
Začátek konce 1/2 (S05E21)
Zlá noc (S05E20)
další epizody (16)
2015 Grimm (TV seriál)
Noc Wesenů (S05E06)
Král krys (S05E05)
Souboj o krásnou pannu (S05E04)
další epizody (20)
2014 Grimm: Love Is in the Air (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Chupacabra (S04E08)
O Grimmovi, který ukradl Vánoce (S04E07)
Dálnice plná slz (S04E06)
další epizody (22)
2013 Grimm: Meltdown (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
12 dní s Krampusem (S03E08)
Kanálníci (S03E07)
Posedlý (S03E06)
další epizody (18)
Skladiště 13 (TV seriál)
Ztráty a nálezy (S04E18)
2012 Grimm: Bad Hair Day (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Season of the Hexenbiest (S02E12)
To Protect and Serve Man (S02E11)
The Hour of Death (S02E10)
další epizody (27)
2011 Grimm (TV seriál)
Let Your Hair Down (S01E07)
The Three Bad Wolves (S01E06)
Danse Macabre (S01E05)
další epizody (7)
Husbands (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Soutěž krásy (S03E23)
Skladiště 13 (TV seriál)
Svědectví (S03E12)
Emily Lakeová (S03E11)
Živí mrtví (S03E10)
další epizody (7)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The High School Reunion Part 2: The Gang's Revenge (S07E13)
The High School Reunion (S07E12)
Dr. House (TV seriál)
Cukr nebo bič (S07E10)
2010 Caprica (TV seriál)
Apotheosis (E18)
Here Be Dragons (E17)
The Heavens Will Rise (E16)
další epizody (16)
Ochrana svědků (TV seriál)
Love's Faber Lost (S03E07)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Žralok v bazénu (S11E02)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Životní zkouška (S01E03)
Caprica (TV seriál)
Pilot (E01)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Gnothi Seauton (S01E02)
2007 Across the River to Motor City (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Doba odkladu (S04E19)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Gerily v mlze (S06E11)
2004 Delta State (TV seriál)
Jane Show, The (TV seriál)
Power Strikers, The (TV seriál)
Show Me Yours (TV seriál)