Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ricardo „Richard“ Muñoz Ramirez. Sériový vrah, sexuálny deviant, ktorý má na svedomí (preukázateľne) 13 obetí. "Netfilx", no najmä fanúšik dokumentov tohto druhu sa nemusí nijak obávať. USA je nevyčerpateľná studňa psychicky narušených jedincov, na ktorých príbehu, no najmä obetiach, si "Netfilx" do "skonania" môže budovať svoju temnú PR. Ich dokumenty s obdobným obsahom sú proste vďaka autentickým podkladom, ktoré majú na rozdiel od konkurencie k dispozícii - TOP. "ID" sa môže s tými svojimi inscenovanými krimi dokumentami doslova rozkrájať. Proste nedá sa konkurovať .. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Richard Ramirez - Night Stalker. Pěkná svině a psychopatická bestie. Mordoval a znásilňoval staré i mladé ženy, muže i děti, vydloubával obětem oči, zabíjel čímkoliv nebo je střílel pistolí. Klidně si po vraždě v domě obětí otevřel lednici, nažral se aby to hned vyzvracel a nad zvratky masturboval. Zkrátka extraprasák a zmrd první třídy. Někdy po sobě nechával v domech na zdech znamení pentagramu a sám potom při dopadení vzdával Satanovi slávu. V jeho hnusném xichtě a v uhrančivých očích je skutečně cítit cosi hodně zlověstného. Vrah, který svoje oběti zabíjel nahodile a proto měla policie nemalou práci ho dopadnout. V dokumentu hovoří skuteční vyšetřovatelé Gill Carillo, který byl ve své době prohlašován za velkého mazáka a Frank Salerno, jehož si k sobě Carillo povolal, nebo vypovídají přeživší oběti, novináři a osoby, co měly s případem tenkrát co do činění. Dále uvidíme autentické fotografie z míst činů a dobové záběry a reportáže, které do dokumentu vnášejí velkou porci autentičnosti a sugesce. Spousty mravenčí práce, shánění důkazů, problémy s novináři a byrokracií, které vyústily v jednu obrovskou chybu policejního sboru, když si podezřelého Ramireze nechala policie uniknout a on mohl vraždit dál. Neskutečné! Jen je škoda, že se v posledním díle o samotném Ramirezovi a jeho životě dozvíme jen velmi povrchně a co ho k tomu bestiálnímu vraždění vedlo, není zde tak zcela objasněno. V celkovém výsledku je tento čtyřdílný dokument mimo vše zmíněné také odkazem doby, jak se žilo v L.A. v roce 1985. Netflix konečně vyplodil něco smysluplného. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dokumentární krimi z Netflixu o honu na notorického sériového vraha, který terorizoval Los Angeles v letech 1985 a zabíjel ve jménu Satana. 3 hodiny dusného a nepříjemného materiálu o Richardu Ramirézovi, ze kterého čiší zlo na míle daleko. Je zajímavé, že ten chlap zabíjel bez žádného vzorce. Staří, mladí, ženy, muži a dokonce znásilňoval i děti a pár lidí jen napadnul. Nekouká se na to příjemně, fotky z místa činů jsou velmi brutální, dialogy působivé a sbírání důkazů sakra náročné. Zhlédnuto na jeden nádech. Je to opravdu velmi dobré a pro fanoušky sériových vrahů a drsných krimi rozhodně povinnost. 8/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Netflix má tento typ minisérií zkrátka v ruce, jelikož i Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer je výborně podávanou záležitostí, u níž napětím nebudete téměř dýchat. Výslednému dojmu zde rovněž také pomáhají dobové záběry a detailní grafika místa činu či rozhovory s vyšetřovateli. Skvělá práce! (Netflix) ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ok, tak po tomhle asi neusnu. 𝘁𝘆 𝗷𝗲𝗵𝗼 𝗼𝗰𝗶? 𝘁𝗲𝗻 𝗽𝗼𝗵𝗹𝗲𝗱? 𝘁𝗲𝗻 𝗷𝗲𝗵𝗼 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷 𝗸 𝘁𝗼𝗺𝘂 𝘃𝘀𝗲𝗺𝘂? 𝗷𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝘃𝘆𝘁𝘃𝗮𝗿𝗲𝗷𝗶 𝘃𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗲? 𝗸𝗱𝗲 𝘀𝗲 𝗯𝗲𝗿𝗲 𝘁𝗼 𝘇𝗹𝗼 𝘃 𝗹𝗶𝗱𝗲𝗰𝗵? 𝗺𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗲 𝘁𝗼 𝘇𝗹𝗼 𝗽𝗿𝗼𝗯𝘂𝗱𝗶𝘁 𝘃 𝗹𝗶𝗱𝗲𝗰𝗵 𝘇 𝗺𝗲𝗵𝗼 𝗼𝗸𝗼𝗹𝗶? 𝗺𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗯𝘂𝗱𝗶𝘁 𝘃𝗲 𝗺𝗻𝗲? 𝗻𝗲𝗰𝗵𝗰𝗶 𝗼 𝘁𝗼𝗺 𝗺𝗼𝗰 𝗽𝗿𝗲𝗺𝘆𝘀𝗹𝗲𝘁. 𝘁𝗲𝗻𝗵𝗹𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗵𝗲𝘇𝗸𝘆 𝘂𝗸𝗮𝘇𝗮𝗹, 𝗰𝗲𝗵𝗼 𝘃𝘀𝗲𝗵𝗼 𝗷𝗲 𝗰𝗹𝗼𝘃𝗲𝗸 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗽𝗻𝘆. 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗻𝗲𝗷𝗮𝗸𝗮 𝘀𝗽𝗿𝗮𝘃𝗲𝗱𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁? 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗻𝗲𝗯𝗲? 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗽𝗲𝗸𝗹𝗼? — overall, super dokument. nekdy me tam stvali ty reci o soukromym zivote nasich detektivu (who cares), ale kdyz se zaobirali jenom tim ramirezem, tak to bylo dokonaly; napinavy, smutny, strasidelny. pro true crime fanouska povinnost! 🤟🏻 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)
  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama