Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║Tržby USA $68,706,993║Tržby Celosvetovo 116,100,000║ Tak trochu na škodu je že príbeh nie je o niečo členitejší, je až moc priamočiary. Aj keď zas na druhú stranu herecké úlohy sú fakt dosť slušné zahrané, čo film robí viac ako slušným priemerom. Potom aj prostredie kde sa dej odohráva je dosť zaujímavé, také neprebádane ako by sa v danej komunite(Amenitov), kde sa prevažne dej odohráva čas zastavil a aj preto sa z toho mohlo vyťažiť viac, lebo to čo Peter Weir ponúka ma iskru, nefalšovaní zápal a divák by si želal o niečo väčšie sústo k tomu aby bol uspokojenejší. /75%/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Místy hodně naivní scénář plně suplují herecké výkony hlavní trojice, hlavně pak neskutečné sexuální jiskření mezi mladičkým Fordem a Kelly McGillis, které role malinko zaprášené Amišky sedla jako prdel na hrnec. Mohl bych ten filmek strhat, ale když ony ty světlá místa jsou tak intenzivní, že mi to prostě na pouze průměr jít nedá. 70% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší rest a opäť spolupráca Weir / Ford tentoraz dopadla lepšie ako The Mosquito Coast aj vďaka prostrediu amenistov.  Čiže mi nevadilo že po chvíli je detektívna linka upozadená romantickou linkou kde sa Ford snaží zapadnúť s miestnou sektou ale práve naopak bolo to zábavnejšie ako dojenie kravy, stavba domu alebo stret s turistami a výrastkami v meste. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

..., to divák, toho času okouzlení...Na chvíli zákony svého světa zastavili. Plachá, jemná poetika, která se jako ten pravý tón ozývá ze srdce, jen svátečně, je v něm,... zaryta vzácně, hluboce. Zář niterného doteku okamžiku. Malý večerní půvab mlčenlivě všeříkajícího i bez doteků. "Dlouhou lučinou, hostí ho svou krajinou, k cíli, než červánky pohynou." S koncem, čas, který plynul, být s tebou, láska je, památka. Ostatní ať prominou. Závěr vrcholí, pohledy mezi nimi dojímají. Využiji slov básníka, jenž praví: "Nic neumírá v zapomenutí. Stane se...Kdosi k vám přistoupí, položí vám ruku na rameno, na okamžik se vám zachvějí víčka - a jako přes jeden krátký spánek ukradený ránu - pouto s oním dalekým dnem je zase navázáno. Žijeme věčné ráno..." ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Weir je špičkový režisér, to už jsem někde určitě psal, a u mě tedy záleží pouze na tom, jestli se mi trefí i scénářem. Svědek je sice pomalu natočené drama, ale skýtá jednu velkou výhodu - silnou atmosféru, která je prostoupená celým filmem. A Harrison Ford je jako obvykle špičkový, takže velká spokojenost. 85% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Herci i štáb se pustili do stavby stodoly. Stodola byla postavena ve skutečnosti za 1 den. (marcel5)
  • V jedné z prvních filmových rolí je možné zahlédnout Viggo Mortensena, který zde hrál jednoho z Amišů. (bubun)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, který se zaměřuje na Amišskou kulturu. (SONY_)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno