Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 1

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh natočil prakticky za poslední 3 roky 5 filmů. Aby to s ním časem nedopadlo, nějak podobně jako s Belmondovým Merlinem, že se za svým dílem ohlídne a uzná, že toho sice natočil hodně, ale každej film obsahuje slušných 5 minut. Začínám mít ten pocit, že točit spoustu průměrných záležitostí, bych od člověka, který má svědomí třeba Dannyho parťáky asi nechtěl. Koho minou No Sudden Move, ten určitě o nic extra nepříjde. 55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerná kriminálka, v ktorej mi na začiatku chýbalo viac akcie, ale začalo sa to dosť zaujímavo. Tými dialógmi to akoby posúvalo dej do niečoho zaujímavého. Druhá polovica ale trocha sklamala. Nie výlučne, ale predsa len po tom rozbehu v ústrety nejakému noiru alebo možno aj gangsterke sa to ustálilo na bode, kedy film akoby nevedel, čo chce vlastne povedať. A to tu máme naozaj dobrých hercov, ktorí však miestami vyzerali znudene. Ale vlastne u Benicia to je už životný štýl. A chýbalo mi tiež trocha viac napätia, ktoré smerom ku koncu úplne mizne. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Ist do filmu naslepo, prisahal by som, ze sa divam na noir od Coenovcov a nie novinku Soderbergha. Toho ale rychlo prezradila volba anamorfickeho objektivu (v credits sa dakuje Kowa Lenses), ktory je fajn do uvodnych titulkov na navodenie dobovej atmosfery, ale drzat sa ho cely film je uz trochu moc a fisheye skreslenie zacalo pri panningu rychlo liezt na nervy. Za toto mu da palec hore asi len Spike Jonze. Scenar svojou nevypocitatelnostou bavi, ale ku koncu to kadenciou zvratov uz zacinalo pripominat heist epizodu Ricka a Mortyho parodujucu vsetky zanrove caper tropes. Film mi pravdepodobne rychlo vyfuci z hlavy, ale to jedno zhliadnutie za to stalo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se konečně vrací k točení filmů. A i tentokrát si přizval výborné herce. Výsledek je nicméně pouze lehce nadprůměrný, nikoliv strhující. Snad příště, nicméně i tak Hbo max originály platí za vyšší kvalitu než ty od Netflixu. Těšil jsem se a toho času nelituji, ale vím, že byli lidi zklamáni i víc. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"Self-Interest Is The Sincerest Form Of Flattery". Skvěle napsaná mysteriózní gangsterka z 50. století, která by fungovala lépe, jako seriál. Jon Hamm v roli policajta nemá ve snímku absolutně prostor pro vlastní roli, která by mohla všechno o hodně více opepřit. Zkráceně film chce říct jednu jednoduchou větu = "Všechno se vrátí zpátky ke svému majiteli, ať se snažíš jakkoli". Úvodní "loupež" navnadila neskutečným měřítkem. Doporučuju všem fanouškům gangsterek z minulého století. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama