Reklama

Reklama

Dva bandité, bankovní úředník a lovec hlav závodí, kdo se jako první dostane k ukradenému zlatu... Mladý Django potká v pustině lovce hlav, který veze mrtvolu hledaného muže do města s úmyslem vyzvednout si odměnu. Django zjišťuje, že mrtvý není nikdo jiný než jeho otec. Rozhodne se vyzvednout si odměnu sám a při té příležitosti zjistit, kdo a za co se jeho otci mstil... Po úspěchu Corbucciho filmu Django s Francem Nerem v hlavní roli začali tvůrci spaghetti westernů do názvů houfně pašovat jméno Django – i když s příběhem původního filmu z roku 1966 měla jejich díla jen málo společného. Zdejší představitel hlavní role, nizozemský herec Roel Bos (zde pod pseudonymem Glenn Saxson), má výhodu fyzické podobnosti s Nerem, jeho Django ale přiznaně čerpá též ze Sartany či z Eastwoodovy bezejmenné postavy ve filmu Pro hrst dolarů. Za zmínku stojí výkon Idy Galli (v titulcích pod pseudonymem Evelyn Stewart), osvědčené představitelky westernových dámiček v nesnázích, která si zde s viditelnou chutí střihla roli intrikánky a mrchy. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Spíše než s Corbucciho Djangem to má mnohem více společného s filmy Giuliana Gemmy, stylem je to velice podobné (akorát možná veselejší) a hrdina je Gemmův klon, akorát vypadá spíše jako Nero. Nicméně nemá ani na jednoho z nich. Ve vedlejších rolích proti typu obsazení Fernando Sancho, tentokrát jako poskok hlavního hrdiny, a Ida Galli tentokrát jako svůdná mrcha. Hodně bitek, hodně přestřelek, dokonce honičky na koních, krásná krajina, dobrá hudba a v malé roli na samém konci George Eastman, který tu chybí v obsazení. PS. Plná verze má 91 minut, 83 minut dlouhá verze vyšla na DVD v USA a chybí v ní přinejmenším téměř všechny promluvy Djanga s jeho mrtvým otcem a scéna, kdy Django přijede omrknout Klusterovu vilu. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Takřka od začátku, co začne hrdina rokovat se svým mrtvým otcem o problematice jeho pohřbení (po čemž dojde k překvapivému rozhodnutí, že ho vůbec nepohřbí) se začalo zdát, že to nebude vážně braný western a postupem času mě utvrdil, že jde vlastně o časnou parodii. Hrdina je vlastně Gemma zveličelý na N-tou a jeho přehnané projevy a machry jsou konkrétně parodií na Gemmovky (zejména Arizonu). Hrdina hraje toho floutka parádně, kámoš Fernando Sancho (v poněkud vodnickém oděvu) svého Gordona na kladné straně též zajímavě a všichni (a chvílemi snad i záporáci) to berou vyloženě parodicky. Ida Galli, které konečně umožnili ne jen zbožně čekat s rukama v klíně na svého hrdinu je vážně dobrá, přidejme nepopsatelné bitky, tak trochu nekonečnou akci ve tmě s postřeleným hrdinou, drsného záporáka, hrdinku alá Arizona Colt a podivného mladšího bratra. Ovšem všechny ty gemmovské vrtochy jsou vyhnány do takových extrémů, což způsobuje, že hrdina Django (objeví se tu i Ringo) je, coby parodie na otravný originál, vlastně sympaťák (ale nesmíte ho brát vážně), svými kousky chvílemi připomíná spíš kaskadéra, přičemž Nicolai tuhle parodičnost ještě ze všech sil podporuje. Nezvyklá, ale krásná přímořská či jaká to krajina, nenáročná zápletka, vážně povedená zábava, čtyři hvězdičky jasné. Ale za ten závěr prostě musím dát plný počet. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný western so sympatickým hlavným hrdinom. Glenn Garvin alias Django nie je žiadny drsný ostrieľaný pištoľník no napriek tomu tasí veľmi rýchlo a napriek určitej mladíckej naivite sa mu darí prežiť so šarmom Limonádového Joa. Príbeh má originálnu zápletku, ktorá vedie cez klasický konflikt s miestnym kápom de tutti kápi k originálnej vtipnej pointe navracajúcej príbeh k jeho začiatku. Produkcia je dobrá a napriek tomu, že dej je miestami odľahčený, neskĺzne do komédie. Na druhej strane dokáže vytvoriť napätú atmosféru keď je treba. Hudba síce nie je od Morriconeho ale Bruno Nicolai odviedol tiež dobrú prácu. Glenn Saxson síce nebol skúsený bard, ale svoj podiel práce zvládol rovnako dobre ako ostatní herci. Riccardo Pizzuti si tu nacvičil to čo neskôr zúročil v komédiách Terrenca Hilla a Buda Spencera. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podle cizince v podání holandského Clinta, častého terče nakládaček Ricarda Pizzutiho a charakteristické zvukové stopy úderů pěstí při tanečcích v saloonu to vypadalo na trénink k Podivnému dědictví, ale nakonec šlo jako vždy o majetek, sex a trochu té vendety. Přiměřená porce nadsázky, hojná akce různé kvality, pro žánr tradiční hudební motiv, který si můžete pískat a potměšilé finále, které to zase stočí na ty dvě největší hybné síly, než přijde čas déjà vu.. Rok vzniku 1966 nabízí otázku, jak pak by asi dopadl pistolnický souboj Django vs. Django.. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Příjemně nadsazená kovbojka ála italiano, vymykající se tehdy stále ještě spíše americkým pojetím inspirovaným kouskům. Ani náhodou se nejedná o stěžejní dílo žánru, ale nesmírně mu prospívají často a pravidelně se objevující akční scény, Nicolaiův skvělý soundtrack a báječná a nevyzpytatelná Ida Galli, která potvrzuje pravidlo, že záporné postavy často nejlépe ztvárňují představitelé notorických klaďasů. Ke konci mě mrzelo, že tvůrci jaksi nevěděli, kdy mají film utnout, ale na druhou stranu se jim to nakonec povedlo nadmíru stylově a vtipně, přestože onu finální scénu asi docení jen ti, kteří už mají ze spaghetti westernů něco nakoukáno. Já se bavil a to je hlavní. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama