Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co je tohle za fanfikci a parodii na vánoční filmy a pohádky na druhou stranu co taky čekat od režiséra remaku Poltergaista  ?  V lese žije kluk s otcem matka jim umřela jsou chudí jednou král vyhlásí, že potřebují naději a požádá lidi, aby šly do elfího města (proč tam nešel sám?)  co existuje nebo  možná taky ne tak jeho otec tam jde , aby nenechal syna samého domluví mu macechu , která ho tyranizuje klukovi se to nelíbí a vydá se hledat otce  . Přijde tam a zjistí, že ti lidé s jeho otcem unesli elfí indické děcko a proto ho místní čarodějka uvrhne do vězení tam je víla co umí létat a za celý film to využije dvakrát co má ráda výbušniny a trol , který mohl kdykoli to vězení zničit tak s tama utečou. Najdou to elfí děcko, které se nachází kousek od toho města (proč ho nenašly tehdy i ty elfové nebo ta čarodějnice?)   a vrátí ho. Z kluka se stane mikuláš co donutí ty elfy pro něho dělat (dělají to dobrovolně, ale tady to působí jako agitka na komunismus) a rozdává dárky. P.s. k čemu byla ve filmu vůbec ta čarodějnice a proč ji vůbec poslouchali, když jich byla přesila zhruba 100 ku 1?P.s. 2 Proč neunesli radši tu vílu (ta by možná šla i dobrovolně)  nebo tu čarodějnici není lepší ukázat královi vílu nebo ženskou co čaruje než nějaké elfí děcko?   P.s. 3 vyznění připomínáš my tvou matku nedává smysl, když ho při první příležitosti dala  do vězení. 40 procent ()

cernymotylek 

všechny recenze uživatele

Velice milý Vánoční příběh, který mi učaroval. Kdo má v sobě kousek dítěte, jistě pochopí. Vysvětlení, jak vznikly Vánoce a dárky, je kouzelné, doslova. A mnohem hezčí a poetičtější než americký Santa Claus. Má to, co má správný vánoční příběh mít. Kouzla, podněcuje dětskou představivost. Krásný příběh, krajina, víly, elfové. Za mě pět hvězdiček ()

Reklama

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film od Netflixu s dobrým obsazením. Pokud hledáte nějakou nenáročnou oddechovku pro navození sváteční atmosféry, je Chlapec, kterému říkají Vánoce rozhodně tou pravou volbou. A nemusíte být zrovna děti, film si užijí i dospělí. Ta sněhem pokrytá krajina je jednoduše dokonalá. A má to i značně pohádkovou atmosféru. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a nenáročná rozprávka o origin Vianoc (jedna z ďalších verzií), predovšetkým pre stredne-veľkých divákov. Jednotlivé detaily radšej neriešte, zamerajte sa na tie myšlienky, ktoré sú za príbehom. Kristen Wing vo vedľajšej roli dostane len pár minút, no dokáže ich dobre využiť (opatrovateľku s takým zlým srdcom som už dávnejšie nevidel na filmových plátnach). P.S.: Rozprávku v podaní Maggie Smith by som kedykoľvek vypočul. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Už rok mám tento film v seznamu na Netflixu. Minulý rok jsem chtěl tento film zhlédnout, ale nějak na něj nedošlo a byla to chyba. Naštěstí letošní nabídka v televizi byla jako téměř vždy nic moc, tak došla řada na tento film a musím říct, že jsem byl nesmírně překvapen. Výborný vánoční film s krásnou atmosférou a s velmi povedeným příběhem. První větší role Henryho Lawfulla a myslím si, že ten mladý herec je celkem talentovaný. Uvítal bych klidně druhý díl. Za mě určitě 4* a vánoční film, jak má být. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)
  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)

Reklama

Reklama