Reklama

Reklama

Nejhorší člověk na světě

  • Norsko Verdens verste menneske (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda... Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (244)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Je celkem pozoruhodný že tuhle geniální filmovou studii o milostných vztazích, promiskuitě a významu femininity, jejíž středobodem je žena (famózní Renate Reinsve) dokázal natočit chlap. Joachim Trier je talent, protože natočil jednu z nejlepších evropských artových romanťáren za poslední roky. Instantní kultovka. Virtuózní záležitost! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Název je sice dost zavádějící, ale je to místy poutavá návštěva Skandinávie, kde třicátnici můžou pracovat jako pomocná síla v kavárně nebo knihkupectví a v klidu vyžijí. Problémy si tedy musí vytvořit sami ve vlastní hlavě a díky hromadě volného času i zážitkových drog se jim to také podaří. Závěrečné citové vydírání v nemocnici už bylo zbytečné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička z Norska a Renate Reinsve je velice zajímavá herečka.. Na první dobrou to působí nepříjemně, hlavní postava se chová naprosto nevypočitatelně, nezodpovědně a ubližuje svým blízkým.. Ovšem při zachování jistého odstupu jde o mladou ženu, která neví, co chce a hledá si vlastní cestu životem, sice se chová jako šestnáctiletá nanynka, ale při troše snahy se v tomto snímku dá najít mnohem víc.. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Má krásný úsměv. Umí se radovat. Má zvídavé oči. Jak ty se umí nadchnout. A co, že její okouzlení časem vyprchá? Kousek si vezme s sebou o dům dál. Nalepí se jí na boty. A co, že se možná plete, možná chybuje? Je snad zavrženíhodné, že je i v nejistotě iniciativní a vykročí? Je horší odejít dřív než pozdě? ___ Život je lineární. Narodíme se a umřeme. Život není lineární. Každou chvíli v něčem začíná od znova. A ten začátek je i není nový. Jde o sled epizod — o za sebe naskládaná, ale zároveň nelineárně propletená, tady a teď.  Proč by se každé tady a teď mělo podřizovat očekávání cobykdyby, minulosti, hypotetickému potom kdesi ve stáří..? ___ Je trpké, že se tak často se svým aktuálním místem v životě tak často mineme s tím druhým. Dřív nebo později. Vyšlo by to jindy, jinak? Možná. To je fuk. ___ To co je teď, je opravdu důležité. Posvátné. Přiznat tomu konečnost je urážkou. Odvážnou a nezbytnou pro štěstí duše. Špiníme novým staré? Ne! Ze starého jsme trochu vyrostli. Co jsme opustili, tím jsme se chtě nechtě trochu nakazili. ___ Nikdy nejsme hotoví. Pořád se pečeme. Neumřeme na konci. Umřeme někde uprostřed. Věčně nehotoví. Vždycky překvapení. Je v tom prostor pro radost. Neutop se. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Na nórsku drámu The Worst Person in the World som bola celkom zvedavá, už samotný názov znie zaujímavo. Schválne som napísala drámu, lebo ku komédii to má ďaleko. Herečka Renate Reinsve je tu ako taký chameleón, niekedy vyzerala ako ona a niekedy ako Dakota Johnson. Mám rada severské drámy a ani táto nesklamala. Hlavná hrdinka tu presne vystihuje, kde asi sa v dnešnej dobe nachádza žena okolo tridsiatky, nie každá samozrejme! Ale je naozaj čoraz viac žien, ktoré skutočne nevedia, čo chcú robiť, či sa chcú usadiť, či chcú mať deti atď. Jej vnútorné rozpoloženie dobre vystihuje "kedy môj život začne?" alebo "pripadám si ako keby som hrala vedľajšiu rolu vo vlastnom živote"!!! Film má dobré dialógy, herecké výkony a je originálny!!! Ponúka divákovi aj zopár nečakaných prekvapení. Pre mňa najlepšia scénka je tá z filmového plagátu😉, ale veľmi zaujímavo je tu zobrazený aj účinok "mushroom" a ešte ma bavila aj celá kapitola na svadobnej hostine. Prečo mne také niečo ako Wedding crashing nikdy nenapadlo? :-) Aj keď sa s hlavnou hrdinkou nestotožňujem, film ukazuje viacero zaujímavých tém a je tak trochu aj na zamyslenie. Vidím to tak na 3 a pol možno 4*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Zástupcovia Nórska zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 94. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2022. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku a Švédsku. (MikaelSVK)

Související novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama