Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přes dvě hodiny trvající megalomansky pojatá střílečka, do které se Johnovi Woo nepodařilo dostat emoce ani silné postavy, kterým by se dala věřit jejich motivace. Propracovanější "undercover cop" než Alan byl i Max Payne. Asi jsem po skvělé a dobře mířené kulce do hlavy čekal od Hard Boiled příliš. A nejspíš na tom má podíl i podání paní Novy. Místopřísežně však prohlašuji, že si Johna Woo i nadále velice vážím a řadím ho mezi své oblíbené režiséry; a stejně tak i nadále trvám na tom, že tak jako Humphrey Bogart dokázal vytvořit z kabátu se zvednutým límcem a klobouku s širokou krempou kult, nikdo nedokáže co do charizmatu překonat Chow Yuna s párátkem;) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli vsadit na jedinou hongkongskou akčňárnu minimálně z 90. let, tak je to bezpochyby Hard Boiled. Nikdy jsem to v televizi neviděl a kdybych se k týhle pecce dostal ve správný moment, měla by velkou šanci se v mých osobních preferencích zařadit mnohem výše. Závěrečná pasáž vyráží dech i dnes a hlavní dva borci jsou prostě těžký borci. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, asi v rámci subpubžánru >hongkongské mlátostřílečky< má tanhle duchaprázdnost něco do sebe. Mám však podezření, že tento filmařský >mašíbl< je určen snad jen nějakým těm podivným uživatelům nějakých těch blbých televizí všeho světa - a ač (to klidně přiznám) jsem se chvílemi i bavil, nejsem schopen tuhle srajdu nějak objektivně zhodnotit. Ano, bombastické BÉČKO, u kterého je asi stylové si uchcávat a mít pocit toho spiklenectví s podobně postiženou komunitou... Podle zdejších hodnocení pomalu nejlepší film v databázi. Možná proto, že soudní lidi se na to s odpuštěním vyserou. Takže - bez nějaké zášti (a opravdu nemám nic proti akčním filmům jako žánru!) - absolvováno ze studijních důvodů a bez zaujetí i bez ujetí, čili poctivě bez hodnocení... - - - P.S. Na novácké debivizi s totálně stupidním šašským dabingem našich béčkových čudlařů - toť vskutku zase jednou ta pravá fiskulturní úchylnost! Měkké, jak ty sračky vyvařený... - - - P.P.S. Po zhlédnutí na dvd (samozřejmě v původním znění v kantonské čínštině!) jsem se rozhodl (pře)hodnotit. Dvě hvězdy za dvě >hvězdy< , jinak nic víc... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kterému odpustím úplně všechnu pitomost a hloupost, protože děj je tu až druhořadý. Hlavní je akční řežba, která snad nemá v historii filmu obdoby. Bodycount = nepočítaně, nulová korektnost. V poslední půlhodinové přestřelce je nemilosrdně likvidováno všechno co se hýbe. Bezbranní civilisti, policisté i gangsteři jsou koseni po stovkách. John Woo je megaloman. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

WoW! V tomto snímků opravdu létá vzduchem všechno co má zbraň a rychlost s jakou se pálí kulky z pistolí převyšuje kadenci Rambova kulometu minimálně 3krát. John Woo si tímto snímkem u mě získal svůj status ultra akčního maniaka a společně s jeho Face off jde o jedny z nejlepších akčních filmů co jsem kdy viděl. Příběh, je jednoduchý a dovoluje režisérovy rozehrát opravdu akční peklo. Balet s pistolemi a oheň v očích hrdinů. Hlavní hrdina v poddání Yun- Fat Chowa je policajt jakého by žádný zloděj nechtěl potkat a jeho praktiky jsou opravdu razantní. Chiu Wai je zase na druhou stranu trochu větší chladnokrevňák a mam ho o něco raději. Efekty , střih a kamera to jsou nejsilnější zbraně z arzenálu akčního mága Johna Woo. Trochu mě jen mrzelo, že k lehké absurditě dopomohli nekonečně zásobníky munice v pistolích snad všech policistů i padouchů. Beru, že po sobě někdo vystřelí o 3-5 kulek víc než je možné, ale že jich bude tak o 100 víc to už fakt ne. Yun Fat snad neměnil v celém filmu zásobník, ale s radostí mu to tentokrát prominu. Konečně jsem se tak dočkal pravého krvavého baletu, na který jsem čekal skrze všechny Lepší/Horší zítřky... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Protože byl dříve John Woo kritizován za idealizování gangsterů ve svých filmech, pro změnu zidealizoval policii. (Satan)
  • Během přestřelky v nemocnici, kdy Yuen a Alan nastoupí do výtahu, měl štáb přibližně 20 sekund na to, aby uklidil podlaží, aby tak vypadalo jako úplně jiné podlaží. (HellFire)
  • Větší část scénáře byla přepsána týden před začátkem natáčení. Původně měl v příběhu figurovat muž, který plnil dětskou výživu jedem (proto se také druhá polovina filmu odehrává v nemocnici). (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama