Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (422)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika zdejších komentářů jsem si k projekci nejprve obstaral kbelík a dvě ruličky toaleťáku, to kdybych se z toho náhodou posral... a po úvodních deseti minutách jsem vynesl hned tři plný kýble! Teda, tohle byl totální hukot, kam se na to hrabe Matrixova čistka tichomořského ostrova. John Woo je definitivně šílenec. Chow Yun-Fat je boží, ať už se jako tarzan spouští ze stropu loděnice, proměňuje nepřátelské motorkáře v Ghost Ridery, fackuje se, ochraňuje novorozeně nebo prostě jen posílá náboje ze svých bezedných zásobníků vstříc protivníkům. A že jich je fakt požehnaně. Pokud netrpíte chronickou mnohoprstostí jako poručík Kuře, na prstech obou rukou mrtvé nespočítáte. Bodycount je stoprocentně trojciferné číslo a začíná minimálně číslovkou 2. Velmi zajímavý je i scénář, stejně jako hudba, Tony Leung, jednooký killer nebo Yun-Fatovo handrkování se s policejním šéfem. Vše vrcholí kulervoucím dostaveníčkem v útrobách nemocnice a naprosto omračující brutální sekvencí bez jediného střihu, kdy oba hrdinové kosí všechno živé, co se jen v záběru pohne. Když poté borci vkročí do výtahu a zavřou se za nimi dveře, máte pocit, že jste viděli nejlepší střeleckou scénu, co kdy byla natočena bez jediného prostřižení. Jenže dveře výtahu se po chvíli otvírají v jiném patře a jatka pokračují... Dvěma slovy: Naprosto neskutečné! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kterému odpustím úplně všechnu pitomost a hloupost, protože děj je tu až druhořadý. Hlavní je akční řežba, která snad nemá v historii filmu obdoby. Bodycount = nepočítaně, nulová korektnost. V poslední půlhodinové přestřelce je nemilosrdně likvidováno všechno co se hýbe. Bezbranní civilisti, policisté i gangsteři jsou koseni po stovkách. John Woo je megaloman. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodne velkej masakr. Woo opet dokazuje, ze co se tyce akcnich filmu je jeden z nejlepsich. I kdyz scenar neni kdovijak promakanej ani originalni, v tomhle pripade to vubec nevadi. Hlavni hrdina Tequila (vyborne zahranej Chow-Yun Fatem) je sice nejvetsi drsnak na kteryho nikdo nema, ale neni nezranitelnej coz je jedine dobre. Vsichni herci hrajou velice slusne (na akcni film) a krome Fatovo "partaka" stoji jeste za zminku "hlavni poskok hlavniho zaporaka", kterej je taky spravne drsnej a pro Fata slusnej protivnik. Taky me potesila mini rolicka samotneho rezisera. Co se tyce prestrelek, tak i presto, ze tu jsou cca 3/4 filmu nepusobi vubec nucene, jsou prehledny a hlavne to neni jen bezduchy strileni. Skutecne to je jak tanec - delaj salta, litaj vzduchem, skacou, vsechno okolo vybuchuje, miliardy vystrilenejch naboju a desitky mrtvol z cehoz polovina jsou jen nevinny lidi co se proste pripletly. Navic je to vsechno hezky krvavy. Tohle v americkym filmu neuvidite. A co se tyce zaverecneho asi 45 minut dlouheho niceni nemocnice, to je jednim slovem dokonale. Ale i pres vsechny klady stale povazuji za nejlepsi film Johna Woo Kulku v hlave. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

WoW! V tomto snímků opravdu létá vzduchem všechno co má zbraň a rychlost s jakou se pálí kulky z pistolí převyšuje kadenci Rambova kulometu minimálně 3krát. John Woo si tímto snímkem u mě získal svůj status ultra akčního maniaka a společně s jeho Face off jde o jedny z nejlepších akčních filmů co jsem kdy viděl. Příběh, je jednoduchý a dovoluje režisérovy rozehrát opravdu akční peklo. Balet s pistolemi a oheň v očích hrdinů. Hlavní hrdina v poddání Yun- Fat Chowa je policajt jakého by žádný zloděj nechtěl potkat a jeho praktiky jsou opravdu razantní. Chiu Wai je zase na druhou stranu trochu větší chladnokrevňák a mam ho o něco raději. Efekty , střih a kamera to jsou nejsilnější zbraně z arzenálu akčního mága Johna Woo. Trochu mě jen mrzelo, že k lehké absurditě dopomohli nekonečně zásobníky munice v pistolích snad všech policistů i padouchů. Beru, že po sobě někdo vystřelí o 3-5 kulek víc než je možné, ale že jich bude tak o 100 víc to už fakt ne. Yun Fat snad neměnil v celém filmu zásobník, ale s radostí mu to tentokrát prominu. Konečně jsem se tak dočkal pravého krvavého baletu, na který jsem čekal skrze všechny Lepší/Horší zítřky... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Typický John Woo,každý režisér má svůj styl a možná proto mě jeho filmy až tak moc nedostávají. První dvě akční scény byly docela dobré. V první půlce se dočkáme tolika zpomalovaček,že jsem u toho málem začal usínat,nemusím vidět skoro každou mrtvolu hodinu padat na zem. Ve druhé půlce sice jich tolik není,film tak vypadá nevyváženě. Zase před kameru strká tolik komparzistů,aby byl co nejvyší počet mrtvých,Choze napsal 230,v zajímavostech je zase 307,to jsou hezká čísla v akčních filmech,ale co z toho,když pokud filmem je smysl zabijení,má to nějak vypadat,ne hodit do záběrů deset pobíhající asiajatů,aby hodinu padali na zem nebo sobou hodili ve vteřině na zem. Mě tohle prostě nestačí,zpomalovačka,abych byl dojat,při výrazu hlavních hrdinů. Osobně ani Yun-Fat Chowa nemusím,takže je možné,že na film se mi kvůli němu nedívalo dobře. Bohužel,Hard Boiled bylo pro mě obrovksé zklamání. V traileru je dokonce drze napsáno. John Woo je Bůh,jsem rád tedy rád,že jsem atejista. Hard Boiled je lepší než tucet životů. Jsem rád,že jsem ztratil asi jen dvě hodiny a ne jeden život. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Počet mrtvol: 307 (Satan)
  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)
  • Ve filmu se objevilo přes 200 zbraní. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama