Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letoun ruských aerolinek je poslán do malého městečka, kde dochází k velkému zemětřesení. Ovšem obrovská exploze rafinerie donutí letadlo opět vzlétnout, jelikož na letišti již nikdo není v bezpečí. Tento náhlý start však nezůstane bez následků - trup letadla je poškozen a posádka se tak ocitá ve smrtelném nebezpečí. (Chupacabre)

Recenze (30)

subic 

všechny recenze uživatele

První a asi jediný katastrofický a docela i akční film, co kdy udělali v SSSR. Neohrožená posádka ve složení Andrej, Igor a Valentin ještě neohroženějšího stroje Tupolev TU-154 aneb kdo stihne nasednout do letadla a nezmrznout za letu, ten vyhraje a doletí až do Moskvy. A přestože letadlo zrovna nebrzdí a ještě mu při přistání upadne i zadní část s motory, tak to všechno dobře dopadne. Soudruzi dost šetřili, to bylo dost vidět na vzletu letadla z městečka Bidri, kde to bouchalo jak na Silvestra a modýlek se stihne vznést i s plameny šlehajícími u zadku. Jinak filmu jistě nechybí napětí, bráno z dobového hlediska, nejnapínavější scénou bylo jistě spravování letadla za letu, protože to může zvládnout jedině velký sovětský člověk. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

"Sovětský" katastrofický thriller mi poměrně silně utkvěl v paměti (a to už je pěkně dlouho, co jsem to viděl). Po trikové stránce mě chvílemi i pěkně překvapili. Nápad filmu nebyl špatný, ale něco tam skutečně přeháněli (oprava pláště letadla za letu... No já vám nevím... atd.). Po celkem nudném začátku víc než svižný filmeček, u kterého se posedět dalo. ()

Reklama

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné :-). Scény jako ta s barevnou hudbou nebo oprava letadla ve výšce 10 km se prostě zapomenout nedají. Nicméně jsme na to celkem vážně chodili do nonstop kina na Václaváku - to se taky nedá zapomenout. Nevím co bych tomu řekl dneska, ale tenkrát mě to docela bralo - určitě víc než Příběh opravdového (sovětského) člověka. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se těžko hodnotí. Ty tři hvězdy jsou nejspíš dost nadnesené, ale bavila jsem se. I když asi jinak, než si tvůrci představovali. Sovětský pokus o akční katastrofický film sice díru do kinematografie neudělal, ale některé scény (start letadla z letiště ohrožovaného explozí nebo oprava letadla za letu) jsou prostě nezapomenutelné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se to k nám dostalo tentokrát? Sovětský katastrofický film? No vida. Objevil jsem to úplnou náhodou ale o to víc mě to lákalo. Bohužel se jedná o dost rozporuplný kousek. Na vině je hlavně přepálená stopáž, kdy první díl filmu který má téměř 80 minut a věnuje se životům pilotů a jejich osobním problémům je k nepřežití. Jenom se žvaní a navrch jsem ještě bojoval s tou zpropadenou Ruštinou. Druhá část která má bohužel jenom necelou hodinu je o poznání lepší a musím konstatovat, že co se triků a technické stránky týče, tak to není vůbec špatný. Možná přehnaný, ale rozhodně na svou dobu podařený. Škoda zkrátit to o hodinu a hodnotil bych líp.45% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je prvním sovětským filmem, kde byli před kamerou ukázáni nahý herci. (ČSFD)
  • Jeden letecký inženýr se specializací na bezpečnost provozu podotknul, že drtivá většina scén po návratu od ropné rafinérie byla zpracována na základě reálných možností, včetně onoho manévru na letišti. (ČSFD)

Reklama

Reklama