Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je do cela originálny, aspoň si nepamätám, že by niekto prišiel s niečím podobným. Lenže i keď po obsahovej stránke má čo ponúknuť, tento režisér to vobec nevyužil. Hlavne čo sa týka trikovej stránky filmu bol otrasný. Hlavne tá utrasena čarodejnica v maske má po celú dobu iritovala, neviem koho mala vystrašiť, ale u mna vzbudila len súcit , že dod.b.la celý film. Remeselne film nebol vobec zlý a hralo tu niekoľko znamych hercov z ktorých najviac zaujal J.D Morgan. Lakačky, no okrem jednej, vážne neviem či ich tu bolo viac a ponurosť či atmosféra tu nemohli mat miesto, kazili to práve tie nešťastné triky. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Keby sa viac pritvrdilo a hnusne spravená babizna by bola nahradená niekým oveľa zaujímavejším, film by bol určite lepší. Je to medzi 2* a 3*, ale i keď sa jedna o originálny príbeh, no spracovanie originálne rozhodne nie je. Tak sa prikloním k tomu horšiemu hodnoteniu. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Horor bez duše, bez strachu, bez zábavy, bez scénaře. Ty jo, na co si zase koukal, ty vole? Na svůj život, ne, teď vážně. Uděláme si takové resúme, a začneme otázkou, co je to horor? Abych volně citoval tetičku Wikipedii: "je umělecký žánr, jehož cílem je u čtenáře nebo diváka vyvolat pocit strachu a děsu, jako jsou noční můry, hnus či jiné obavy." Tak zase na druhou stranu, hnus jsem doopravdy pociťoval. Hnus z režiséra, že tak totálně kurví vkusy diváka, bát se v opravdovém hororu. Obavy. Obava z toho, že někomu by se tenhle kočičí smrad mohl někomu páčit a nebát se o jeho hendicap, a selhání mozkových buňek, když tomu dá víc než jednu hvězdu. Rick má kurva mrdat zombíky, ne Vymíťače Gorka. Teď jsem fakt dumal, jestli tohle nemá spojitost s Lovcem démonů, jestli nejsou třeba ve stejném vesmíru, či jestli se o to aspoň prdelí neopřel. Ty vole, to jsou věci! Zlatej Valach s panenkou Análkou. #odpadnisklizen [2021] ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle hororový film velkým překvapením. Čekal jsem podprůměrnej až průměrný hororový film ale vyšla z toho docela dost slušná podívaná na kterou se 1-2 do roka kouknu. Příběh je velmi dobrý, povedený a zábavný, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, atmosféra tu je velmi povedená, napětí je zde povedené a docela dost časté, lokace jsou zájímavé a skvělé a kamera filmu je fakt super. No za mě 6/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.“ (Mt 7, 15). Týmto citátom končí film, ktorý de facto sumarizuje podstatu celého príbehu. Je pravdou, že film „Zvrácená“ so svojou koncepciou je jasnou žánrovou tuctovkou, ale snaží sa byť dôrazným. Napriek snahám, dané prostredie dodá k atmosféry filmu len minimálny plus a ani z hereckej stránky tu nie je vidieť nejaký dôraznejší výkon. Hercovi Jeffrey Dean Morgan (viete, otec Winchesterovcov) síce daná rola sedí, ale nie je dostatočne výrazný. (Circket Brown je výraznejšia až v záveru.) P.S.: Debut Evana Spiliotopoulosa ako režiséra. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi hororové diváky, takže v této oblasti nemám nakoukáno nějak zvlášť. Současně ani nepatřím mezi uživatele, kteří při návštěvě kina se rozhodují podle místních proicent. Poprvé po, po , no prostě po strašně dlouhé době zase v multikině. Za normálních okolností bych možná tenhle kousek minul, ale teď po covid kinoabsťáku, všechno co jde do kin beru. Můžu říct, že jsem spokojený. Lekačky některé čekáné, některé méně, zápletka zajímavá. Možná hudba to až zbytečně hrotila. Triky působily laciněji ( v titulcích jsem viděl spousty českých jmen u efektů ), ale mně k tomu filmu docela seděly. Takže za mě se rozhodně nejedná o film na který bych měl lejt svěcenou vodu a házet po něm kříže s ježíšem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)

Reklama

Reklama