foto

John Putch

  • nar. 27.7.1961 (57 let)
    Chambersburg, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Paul Putch je americký herec a režisér. Divákům je nejvíc znám pro ztvárnění role Boba Mortona ze sitcomu ONE DAY AT A TIME /1975-1984/ a postavy Seana Brodyho z thrilleru JAWS 3-D /1983/.

Putch se narodil v Chambersburgu v Pensylvánii. Svou kariéru herce započal již ve svých pěti letech s letní divadelní společností The Totem Pole Playhouse vedenou jeho otcem Williamem H. Putchem. Je synem herečky Jean Stapleton.

Po hereckém hostování v matčině sitcomu ALL IN THE FAMILY /1971-1979/ si jej zapamatoval producent Norman Lear, který mu pak nabídl pravidelnou roli v již zmíněném sitcomu One Day at a Time, kde se jeho postava objevila v celkem 14 dílech v letech 1976-1983.

Během 80. a 90.let pak hrál v nespočtu televizních seriálů jako v sitcomech FAMILY TIES /1982-1989/, THE FALL GUY /1981-1986/, v policejním seriálu HILL STREET BLUES /1981-1987/, ve sci-fi seriálu STAR TREK: THE NEXT GENERATION /1987-1994/, v teenagerském krimi seriálu 21 JUMP STREET /1987-1991/, v sitcomu HOME IMPROVEMENT /1991-1999/, v sitcomu ROOM FOR TWO /1992-1993/ aj.

V romantickém fantasy dramatu CITY OF ANGELS /1998/ s Nicolasem Cagem a Meg Ryan ztvárnil vedlejší roli muže v autě a v roce 2003 režíroval romantickou komedii BACHELOR MAN, v hlavní roli s Davidem DeLuisem. V roce 2012 režíroval mysteriózní sci-fi ATLAS SHRUGGED II: THE STRIKE.

V roce 1985 režijně debutoval Putch se svým krátkometrážním filmem WAITING TO ACT, ve kterém hrál Ed Begley Jr., Helen Hunt a Lance Guest. V polovině 90.let se víc zaměřoval na režijní práci nezávislých filmů a občasně pořadů v televizi. Mezi jeho režisérské seriálové počiny můžeme zařadit seriál BIG BAD BEETLEBORGS /1996-1998/, sitcom SON OF THE BEACH /2000-2002/, lékařský seriál SCRUBS /2001-2010/, komediální seriál MY NAME IS EARL /2005-2009/, nebo sitcom COUGAR TOWN /2009-současnost 2014/.

Podílel se režijně na TV filmech THE POSEIDON ADVENTURE /2005/, komedii AMERICAN PIE PRESENTS: THE BOOK OF LOVE /2009/ vydané přímo v DVD edici, na krimi filmové sérii MURDER 101: COLLEGE CAN BE MURDER /2006/ s Dickem Van Dykem nebo na nezávislém snímku MOJAVE PHONE BOOTH /2006/ s Annabeth Gish a Stevem Guttenbergem, který vyhrál několik nezávislých filmových cen.

Celkový počet cen, které Putch obdržel na různých festivalech čítá 20 kusů plus dvě nominace.

Lukáš "gatuso" Častulík

Režijní filmografie

Filmy

2016 The Father and the Bear
2014 Route 30, Three!
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
Route 30, Too!
2011 Beethoven's Christmas Adventure
2009 Prci, prci, prcičky: Kniha lásky
2007 Expert na vraždu: Vražda na fakultě (TV film)
Silnice č. 30
2006 Mojave Phone Booth
Rodinné záležitosti (TV film)
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
2003 Svůdníkovo desatero
Čas vzpomínek (TV film)
2001 Pursuit of Happiness
2000 May Day
1999 Kometa
Valerie Flake
1998 Kluk, který zachránil Vánoce
1997 Curse of the ShadowBorg
My Ghost Dog
1996 Sám v lese
1991 Walter Ego, The
1986 Alone
1985 Waiting to Act

TV seriály

2018 Americká manželka (TV seriál)
Trophy Wife (S03E08)
The Spring Gala (S02E24)
It's Hard To Say Goodbye (S02E19)
další epizody (4)
2017 13. okrsek (TV seriál)
Nad očekávání (E05)
Americká manželka (TV seriál)
The Couple (S02E09)
Gala Auction (S02E08)
The Uprising (S02E03)
další epizody (4)
2016 Křižovatka smrti (TV seriál)
Familee Ties (E13)
Assault on Precinct 7 (E05)
No Tomorrow (TV seriál)
No Doubt (E03)
2015 To je tvoje máma? (TV seriál)
Black-ish (TV seriál)
Chop Shop (S02E08)
Město žen (TV seriál)
Tomovo děvče (S06E12)
Celebrita (S06E10)
Přátelé a důvěrníci (S06E09)
další epizody (6)
2014 Město žen (TV seriál)
Všeho moc škodí (S05E10)
Karma (S05E06)
Zpátky do hry (S05E05)
další epizody (4)
Průměrňákovi (TV seriál)
Měsíc v bouři (S05E16)
2013 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší dovolená (S04E15)
Na Bahamy! (S04E14)
Město starých (S04E12)
další epizody (6)
Průměrňákovi (TV seriál)
Vítězové a poražení (S04E16)
2012 Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
Můj život, tvůj svět, část první (S03E14)
Náhradní Den díkůvzdání (S03E13)
další epizody (6)
2010 Haló, tady Indie (TV seriál)
Město žen (TV seriál)
Narozeniny (S02E07)
To co jste provedli (S02E04)
Divný zvuky (S02E03)
další epizody (6)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše bolestivá realita (S09E09)
Naše bílé pláště (S09E07)
2009 Město žen (TV seriál)
Záhadný muž (S01E10)
Zeke a Luther (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje chladová terapie (S08E11)
Moje nepřítomnost (S08E09)
2008 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Podfuk s rachotinou (S04E09)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj králík (S06E21)
Můj mundur (S06E13)
Moje perspektiva (S06E09)
další epizody (4)
2004 Good Girls Don't... (TV seriál)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)
2000 Syn pláže (TV seriál)
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)

Dokumentární

1998 This Is My Father

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace