foto

Ivan Vojtek

  • nar. 8.9.1962 (56 let)
    Dunajská Streda, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ivan „Tuli“ Vojtek sa narodil 8. septembra 1962 v Dunajskej Strede. Vyrastal v rodine ako najmladší z troch bratov, kde mama bola invalidná dôchodkyňa a otec poľnohospodársky inžinier. Po doštudovaní gymnázia v Dunajskej Strede sa rozhodol pre herectvo. V roku 1981 nastúpil do ročníka Karola L. Zachara na VŠMU v Bratislave. VŠMU dokončil v roku 1985, no už v roku 1984 sa stal členom Divadla Andreja Bagara v Nitre. Po pôsobení v nitrianskom divadle sa stal členom činohry na Novej scéne, neskôr bol hercom na voľnej nohe a od roku 2011 pôsobí v Slovenskom národnom divadle.

Počas svojej hereckej kariéry stvárnil mnoho dramatických postáv, no hlavne bol obsadzovaný do tých komediálnych. V tejto pozícii sa presadil aj vo filme či rozprávkach (Princezná a mesiac, 1983; Záplata na záplate, 1987; Zbojnícke fašiangy, 1987; Rozprávka rozprávok, 1991; Dlhý, Široký, Bystrozraký, 1994). V 90-tych rokoch patril medzi obľúbených zabávačov v humoristických programoch, silvestrovských show či reláciách o varení. Výraznejšiu postavu na TV obrazovke po dlhšej dobe stvárnil v seriáli Divoké kone (2014), kde sa ako stajník Veľký John stará o kone.

Okrem divadla a filmu sa venuje svojmu domu a záhrade v obci Malinovo, kde žije so svojou manželkou Máriou. Spolu tvoria manželský pár už vyše 30 rokov, čomu predchádzalo 3-minútové stretnutie, po ktorom ju ako neznámu čašníčku v reštaurácii požiadal o ruku a ona povedala áno. Dva roky na to sa naozaj zobrali. Majú spolu dve dcéry a jedno vnúča. Vo voľnom čase si rád zájde na ryby, zašportuje alebo si dá pohár dobrého vína.

Radovan "TeddyBearik" Košťan

Herecká filmografie

Filmy

2017 Jessie&Joe
Marie Terezie (TV film)
Spievankovo a kráľovná Harmónia
2011 Výstrel navyše (TV film)
2009 Smrť ministra (TV film)
Statky zmätky (divadelní záznam)
2008 Archa templárov (divadelní záznam)
2000 Nevestine šaty (TV film)
1999 Fiaker číslo 21 (TV film)
Rozprávanie neznámeho človeka (TV film)
1998 Jeppe z vŕšku (divadelní záznam)
Knieža (TV film)
Peniaze alebo život (TV film)
1997 Plánka (TV film)
1995 ...kone na betóne
Cik-cak cik-cak-bum (TV film)
Zuzka Turanová (TV film)
1994 Dlhý, Široký, Bystrozraký (TV film)
Dvaja muži pod posteľou (TV film)
Gendúrovci (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
1993 Hudobné rozprávky (TV film)
Tanec lásky a smrti (TV film)
Zlý žart (TV film)
1992 Evanjelium o Márii (divadelní záznam)
Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
1991 Boj o jedno kráľovstvo (TV film)
Gemini (TV film)
O troch sestrách (TV film)
Rozprávka rozprávok (TV film)
1990 Ako som plával ku kráľovnej severu (TV film)
Fuente ovejuna (TV film)
O popletenej víle (TV film)
Sila lásky (TV film)
Zostane to medzi nami (TV film)
Čarovné kresadlo (TV film)
1989 Faklonos a Dobropán (TV film)
Hlavne, keď sa radi máme (TV film)
Kamene (TV film)
Neistá sezóna (TV film)
Profesor Raat (TV film)
Prorok Rak (TV film)
Semaforová rozprávka (TV film)
1988 Dunajské rozprávky (TV film)
Jakubove uniformy (TV film)
Katarínka z Heilbronnu (divadelní záznam)
Tvár v rose (TV film)
Šášovský hradný pán a ladomerská mýtnička (TV film)
1987 Hľadanie šťastnej chvíle (TV film)
Mechanici (TV film)
Noc pred Kračúnom (TV film)
Poslední lup
Zbojnícke fašiangy (TV film)
Záplata na záplate (TV film)
1986 Keby to naši vedeli (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Dym nad horou (TV film)
Ján Literát (TV film)
Krvavé klinčeky (TV film)
Meč Kusanagi (TV film)
Rozprávanie kvetu kamélie (TV film)
1984 Asanov kalym (TV film)
Dekanský termín (TV film)
Falešný princ
Kto chce získať princeznú (TV film)
Loktibrada (TV film)
Majka (TV film)
Múdra princezná (TV film)
Svet nemá slzy rád (TV film)
1983 Múdra Gabriela (TV film)
Princezná a mesiac (TV film)
Zajac na diaľnici (TV film)
1982 Kočka
Májový víkend (TV film)
1981 Richtársky tanec (TV film)
1978 Samoty (studentský film)

TV seriály

2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
2014 Divocí koně (TV seriál)
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1989 Rozprávanie temných slatín (TV seriál)
1988 Posledný drak (TV seriál)
1985 To je váš prípad, Šetaffy (TV seriál)
1983 V službách zákona (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)

Dokumentární

2008 Radosť zo života (TV seriál)

TV pořady

2014 Souboj národů (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
Večer plný secesie (TV pořad)
1999 A tento poznáte? (TV pořad)
Kaviareň Slávia (TV pořad)
1974 Zlatá brána (TV pořad)

Hudební videoklipy

1993 Robo Grigorov - Ona je Madona (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace