Reklama

Reklama

American Gothic

(seriál)
Mysteriózní / Drama / Thriller
USA, 2016, 9 h 4 min (Minutáž: 40–43 min)

Kamera:

Alan Caso, John Dyer

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Catalina Sandino Moreno, Juliet Rylance, Antony Starr, Justin Chatwin, Megan Ketch, Elliot Knight, Stephanie Leonidas, Gabriel Bateman, Virginia Madsen (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Členové prominentní bostonské rodiny mají podezření, že jeden z nich spolupracuje s nechvalně známým sériovým vrahem. (tribican)

Recenze (38)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Zvončekový. Vrah. Už iba tieto dve slová sú spolu prapodivné, nieto ešte celý nasilu vytlačený seriál. Zase jeden zo seriálov, ktorý by sa vtesnal do dvoch hodín. Potom by to možno bol obstojný film. Ale seriál je zbytočná, trápna, predvídateľná naťahovačka pripomínajúca naivné divadlo. Antony Starr po Banshee (jeden z mojich top 10 seriálov) volil zle. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uplácat bandu dílů z toho, že nějaký ňouma někomu něco naprosto bezdůvodně neřekne jen proto, že je to idiot, a pak se všichni jakože angažovaně brodí ve spleti kokotích absurdit a umělohmotně vylisovaných situací, aby to vůbec o něčem bylo a mohlo to trvat déle než jednu epizodu, umí kdejaký Spelling. Ale udržet ten účelový maglajz celou dobu v poměrně zábavných a dokonce logicky ne až tolik obskurních intencích tak, že u toho nehysterický heterodivák nechytá kompulzivní nutkání žehlit, hladit kočky, drhat nebo si uklohnit nějakou tu Babicovu dobrotu, to už je docela frajeřina. Tohle Mlčení Dallasů je sice telenovela jaxviňa, klasicky plná až močotvorně charakterních zásadových správňáků, veskrze prohnilých bezpáteřních zmrdů a spousty nevyhraněných psychotiků, bezradně tápajících mezi nimi, nicméně scénáristicky fickaně zvládnutá, prostá bestiální stopáže a osazená sympatickými a solidně hrajícími xichty. V bezútěšné realitě při čekání na první kardiovaskulární příhodu se tím dá vcelku příjemně zabít nějakých dvanáct hodin, aniž by hrozilo, že po skončení začněte na zahradě vrtat ropu nebo za klapotu kastanět pomáhat slepým kundám přes přechod. A Rylencku tu vystajlovali v natolik šťouchatelnou MILFku, že si na své přijdou i příznivci ručně startovatelných dvoutaktů, loupání okurek a čištění lešeňových trubek od rzi. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se v tom člověk začne hrabat a rozpitvávat každý díl do nejmenších detailů, musí dojít nutně k závěru, že zápletka sama o sobě vystačí sotva na tři epizody a konstrukce, které seriál postupně vytváří, sice mají logiku, ale jsou poněkud chatrné a zavánějí ryzí účelovostí. Jenže když se v tom člověk hrabat a pitvat nebude, užije si strhující sondu do jedné ušpiněné bostonské rodinky, která se před guvernérskými volbami musí vypořádat se sériovým vrahem ve svém středu. K neutuchajícímu tempu a zdařilému vodění za nos se přidávají i výborní herci, jimž v mých očích jednoznačně vévodí Juliete Rylance, která byla na zabití i k sežrání. Doufám, že schválení druhé řady bude jenom formalitou. 80% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Krimi soap operka s naprosto očividným úmyslelem všechno totálně zamotat. Místy otravné a vlekle vlezlé. Casting je ohavný a staticky umělý. Ale řekl bych, že to byl úmysl. Nakonec docela překvápko. Díky za zrušení. Tohle by podruhé nefungovalo. No a dík i za Tondu Hvězdu. Tu chudinku z poslední série Banshee už mu holt nikdo neodpáře. Černohumorné prvky byly vážně vkusné, dáli se to v krimi kýči vůbec použít. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z tohohle námětu by se dala natočit vynikající kriminálka, kdyby měla maximálně čtyři díly. Třináct epizod je zkrátka moc. Scénář si pomohl neustálými zvraty, na efekt vymyšlenými zádrhely a umělými krizemi. Chvilku jsem jim to žral a hledal v tom hlubší smysl, ale není tam, je to opravdu jen nastavování času. V poslední epizodě do sebe sice všechno krásně zapadne a uvědomělé postavy do vysvětlení naroubují přehršle momentů které mi dávno zmizely z paměti, jenže chvíle kdy bych se zpětně zamyslel a řekl si : "A jo, proč mě to nenapadlo, vždyť je to jasné.", nikdy nepřišla. Roztroušená vodítka jsou příliš nahodilá a nevedou nikam. Vrahem mohl být klidně někdo jiný a nemělo by to menší logiku. I atmosféra je rozbředlá a snad až příliš poklidná, na tlak pod kterým musí tahle rozvětvená rodina žít. Přesto přese všechno se seriál dobře sleduje. A každá epizoda je pojmenovaná po klasickém americkém malířském díle, takže jsem se alespoň něco přiučil. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Stanice CBS se rozhodla seriál po první sérii ukončit na základě nepříliš dobré sledovanosti. (maxXxic)

Reklama

Reklama